Pip en Posy op tv en WIN

Pip en Posy op tv en WIN

Pip en Posy zijn bij Zappelin te zien van de VPRO. Tot en met 5 maart 2022 kunnen peuters op NPO 3 elk weekend genieten van dit lieve duo. Je kunt ter ere daarvan het boek Pip en Posy en de grote ballon winnen.

Pip en Posy op tv

Afgelopen weekend hebben wij ze gezien op tv, Pip en Posy. Het is geanimeerd en ziet er heel lief uit. Het zijn korte filmpjes van zo’n 6 minuten. Ze spelen volop met hun vriendjes, dus peuters zullen zich zeker herkennen in de verhalen. Hier kun je filmpjes bekijk en spelletjes spelen met Pip en Posy. Onze peuter vindt het in ieder geval leuk om te kijken!

Pip en Posy

Bij Gottmer zijn in tien jaar tijd negen delen van Pip en Posy verschenen en staat het nieuwste boek gepland voor het voorjaar van 2022. De kracht van de boeken zit hem in de herkenbaarheid: peuters zijn snel boos of verdrietig, maar nooit voor lang. Ze zullen zich dus zeker herkennen in Pip en Posy. Ze zijn (meestal) beste vriendjes en samen beleven ze alle grote en kleine ups en downs van het peuterleven.

Bekijk het boek hier.

Pip en Posy en de rode ballon

Pip en Posy en de grote ballon

Pip en Posy is bedacht en getekend door Axel Scheffler, bekend van onder andere De Gruffalo. De eerste drie delen (Pip en Posy en de superstep, Pip en Posy en het kleine plasje en Pip en Posy en het enge monster) hebben lovende recensies ontvangen. In ‘Pip en Posy en de grote ballon’ is Pip apetrots op zijn grote rode ballon. Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en die knalt, is hij ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar vriendje weer kan opvrolijken.

Wat vind ik?

Het boekje is heerlijk herkenbaar voor peuters, zeker als ze wel eens een ballon hebben gehad. De illustraties vind ik geweldig, maar ben dan ook fan van het werk van Axel Scheffler. Het is duidelijk, vrolijk, herkenbaar, kleurrijk en grappig. De tekst is eenvoudig, fijn voor de korte spanningsboog van peuters. En het boekje is op karton gedrukt, fijn voor de grijpgrage handjes van peuters, ze kunnen het dus ook zelf goed “lezen”. Je kunt het zeker wel vanaf zo’n anderhalf jaar voorlezen.

Win

Ik mag van Uitgeverij Gottmer drie exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 2 november mail ik de winnaars.

Bekijk het boek hier. 

Er staan affiliate links in dit blog.