Pippi Langkous is jarig WIN

Pippi Langkous is jarig WIN

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne Pippi of Today, vragen ze aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Win het bijpassende boek Pippi Langkous is jarig.

Pippi Langkous is jarig

Wie kent Pippi Langkous niet? Het ontzettend sterke meisje dat helemaal alleen in Villa Kakelbont woont en zelf mag kiezen wat ze doet. Haar vader komt af en toe langs om goudstukken te brengen, maar verder bepaalt ze alles zelf. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk!

Bekijk het boek hier

Het boek

In het boek vind je een selectie van de bekendste verhalen over Pippi Langkous, zoals Pippi komt in Villa Kakelbont wonen en natuurlijk Pippi viert haar verjaardag. Mijn favoriete verhaal gaat over de eerste dag dat Pippi naar school gaat. Er gaat natuurlijk van alles mis, hilarisch. En ik kan me heel goed voorstellen hoe de juf zich moet voelen. Pippi heeft veel te leren ;). Het blijven heerlijke verhalen waar kinderen nu nog steeds van zullen smullen. De illustraties zijn in kleur en zo leuk! Herkenbaar en echt Pippi.

Pippi Langkous is jarig WIN

Kinderen uit mijn klas vinden het overigens ook nog steeds leuk om Pippi op het Digibord te kijken.

Pippi of today

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne Pippi of Today, vragen ze aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Stuk voor stuk kinderen vol levenslust en flexibiliteit. Ze willen, net als Pippi, weer iets van hun leven maken. Ondanks de nare dingen die ze hebben meegemaakt, willen ze een nieuwe taal leren, naar school gaan en nieuwe vrienden maken. Ze willen spelen, sporten, boeken lezen en muziek luisteren of maken. Net als hun leeftijdsgenootjes in de rest van de wereld. Lees er hier meer over.

Bekijk het boek hier

WIN

Wil jij dit toffe boek ook lezen? Laat hieronder (op de site) in een reactie weten dat je mee wil doen! Woensdag 6 juli mailen we de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.