Piratenfeestje, kinderfeestje organiseren

Piratenfeestje, kinderfeestje organiseren

Onze zoon werd vijf en wilde een piratenfeestje als kinderfeestje. Met een speurtocht, voor iedereen een ooglapje en natuurlijk lekker spelen. Ik maakte het niet te ingewikkeld, maar het was wel heel leuk en gezellig. Hoe kun je een piratenfeestje als kinderfeestje organiseren?

Piratenfeestje, kinderfeestje organiseren

Het was voor bijna alle kinderen het eerste kinderfeestje, dus hebben we het niet te uitgebreid gemaakt. Van mijn eigen kinderfeestjes vroeger wist ik nog dat ik de feestje bij mij thuis met speurtocht het leukste vond. Die herinnering wilde ik ook aan onze kleuter meegeven. Ook had hij het zelf ook al grotendeels zelf bedacht: het moest een piratenfeestje zijn met een zoektocht naar de schat. Ons feestje duurde 3 uur, dus hierbij een programma om die uren te vullen met het piratenfeestje.

Hoeveel kinderen uitnodigen voor piratenfeestje?

Ik vind de hoe-oud-het-kind-wordt wel een mooie regel, dus bij ons mochten er vijf kinderen komen. Ook wel genoeg, omdat het voor de meesten het eerste kinderfeestje is. Even rustig wennen…

Huis versieren

De avond van tevoren heb ik het huis versierd met de slingers, ballonnen en de tafel gedekt met de spullen uit het pakket. Het zag er meteen helemaal uit zoals een piratenfeestje. Dat vonden de kinderen bij binnenkomst ook.

Start van het piratenfeestje

Van tevoren kocht ik een groot pakket met uitnodigingen er al in. Ik schreef erin dat de kinderen als piraat verkleed mochten komen, maar het hoefde niet. De meeste kinderen hadden dit dus wel gedaan.

Cadeautjes verstoppen

Bij binnenkomst mochten de kinderen de cadeautjes verstoppen zodat onze zoon ze kon zoeken. Dat was al een leuke kleine activiteit.

Cakejes versieren

Ik kocht de cakejes mix ridders van de Jumbo. Niet helemaal piratenthema, maar het past er wel bij met de krokodillen (draken) en zwaarden. De kinderen vonden het versieren leuk, niet teveel rommel erop, en ze smikkelden vrolijk.

Schat zoeken

Na de cakejes en wat te drinken was het tijd om de schat te zoeken. Wij hadden van tevoren een schatkaart gemaakt met de onderdelen van de speeltuin voor ons huis. Dit kun je natuurlijk ook doen met een speeltuin in de buurt of in je eigen huis.

Download hier een lege schatkaart om zelf te tekenen.

download

De schat

Een schat kan tijdens een piratenfeestje natuurlijk niet ontbreken.

In de schat zaten de zakjes uit het pakket verstopt met daarin een medaille en munten van de Hema. Ook zat er een traktatieboekje in van Boer Boris.

Spelen

Na het schat zoeken hebben de kinderen heerlijk gespeeld in de speeltuin, dat was al genoeg voor het piratenfeestje voor de vijf-jarigen! Ik heb nog wel de schminkdoos erbij gepakt en schminkte de kinderen zoals ze wilden. Ook dat vinden ze helemaal geweldig. Ze hoefden niet op elkaar te wachten, want er werd ondertussen piraatje gespeeld, heerlijk. Ook ik was voor het schminken de pineut om achterna te rennen :).

Poffertjes eten

Na het spelen waren ze allemaal hongerig en maakte ik poffertjes warm in de magnetron. Ook een ideale snelle lunch. Geen gedoe met frietjes halen, maar magnetron aan en lekker snel eten. Natuurlijk kun je ook ander eten kinderfeestje kiezen.

Kleuren

Ik had kleurplaten neergelegd voor de kinderen die al snel klaar waren met eten. En naderhand werd er ook nog boven en beneden gespeeld. Want spelen vinden de kinderen nog wel het leukste. En het is dan tof dat ze bij elkaar zijn, is het toch speciaal.

Kleurplaten

kapitein

schat gevonden piratenschip piratenjongen kinderfeestje

Piratenvlag leeg