Pixicade, maak je eigen game WIN

Pixicade, maak je eigen game WIN

Met Pixicade ontwerp je heel snel zelf een game. Het heeft de Gouden Publieksprijs gewonnen bij de uitreiking van Speelgoed van het Jaar in de categorie 10 en 11 jaar. Maar kinderen kunnen het met een beetje hulp ook vanaf zes spelen. We kregen het en vinden het fantastisch! Je maakt kans op een exemplaar.

Pixicade

Met Pixicade maken kinderen hun eigen games door middel van het tekenen van een game op papier, om hem vervolgens in de Pixicade app aan te kunnen passen en te spelen. Het is gemaakt door een Amerikaans stel, bestaande uit een lerares en een computerprogrammeur. Zij zijn als een team aan de slag gegaan en hebben Pixicade gecreëerd. Het is dus eigenlijk programmeren en daarbij je eigen game ontwikkelen.

Bekijk het spel hier

Je krijgt er papier, stiften, een uitleg over het creëren en een apart boekje met speltips bij. Elke kleur staat voor een specifiek spelelement. Met zwart maak je de spelomgeving, met groen maak je een avatar, met rood gevaar, met blauw doelen die je moet behalen en met paars beweegbare elementen. Vervolgens kun je het in het spel nog aanpassen zoals je wilt, zoals rotaties toevoegen en powerups toevoegen. Je kunt je spellen delen met de online community en zo ook spellen van andere kinderen spelen. Wij ontdekten bijvoorbeeld een toffe escape game door iemand anders gemaakt.

Wat vinden wij?

We vinden het een fantastisch spel! Er is goed nagedacht over je creativiteit gebruiken, omdat je verschillende spellen in ook verschillende omgevingen kan maken. Zo kun je ook een tennisspel maken en bijvoorbeeld een brick game. Je kunt wel echt zien dat het gemaakt is door een lerares en een programmeur, het zit goed in elkaar!

Onze oudste van 7 moest ik even kort op weg helpen, maar vervolgens kon hij het makkelijk zelf. Hij heeft in een middag alle papieren gebruikt, want hij vond het zo leuk om te doen! Het makkelijke is dat je gewoon wit papier kunt gebruiken en ook de stiften die je maar wil. Als ze maar die specifieke kleuren hebben. Geen probleem als ze op zijn dus. Ik maakte zelf een brick game en vond dit ook echt te leuk. Ik heb het spel meteen op mijn telefoon gezet om zelf te spelen ;). Maar ook in de klas zie ik grote kansen. Kinderen kunnen zelf een fantastische spelomgeving maken, bijvoorbeeld bij een bepaald thema in de klas.

Bekijk het spel hier

Win

Je maakt kans op dit mooie spel Pixicade. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 30 november mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.