Pot vol activiteiten

Pot vol activiteiten

Pot vol activiteiten door Marjan. Nu we noodgedwongen de hele dag thuis werken en leren, kunnen we wel wat fun in huis gebruiken. Samen met onze kinderen hebben we besproken wat er allemaal moet op een dag, maar ook wat er te doen is in onze vrije tijd. We hebben samen alle leuke activiteiten opgeschreven en in een grote pot gedaan. Op de pot de tekst: Lets have fun together!

Pot vol activiteiten

Nu alle scholen gesloten zijn, de sportclubs en scouting is afgelast en iedereen wordt gevraagd om zo min mogelijk sociale contacten te hebben, hebben we opeens heel veel tijd voor elkaar. In ons gezin hebben we meestal een drukke planning met werk, drie dochters op het voortgezet onderwijs en daarnaast nog sport en hobby. Sommige hobby’s zijn afgezegd, zoals scouting. Mijn eigen hobby kan ik gelukkig wel uitvoeren, behalve de workshops en het werken op locatie. Toen het nieuws van de sluiting van de scholen bekend werd, waren onze dochters erg verdrietig. Ze begrepen echt wel waarom dit nodig is, maar ze zagen als een berg op tegen zoveel tijd zonder fysiek contact met hun vriendinnen en vrienden.

Bekijk ook het dagritme voor pubers.

Activiteiten in de pot

We gingen aan de slag met omdenken. Wat is wel leuk aan thuis zijn? Wat zou je graag willen doen met het gezin of met de zussen? We pakten gekleurde blaadjes in sneden die in stukjes. We gingen alle activiteiten die we bedachten op een briefje zetten. Daarna werd het briefje dubbel gevouwen en in een grote pot gedaan. Wat er allemaal op de briefjes staat? Nou, een heleboel gezelschapsspelletjes die zelden uit de kast komen, omdat we daar geen tijd voor hebben. Maar ook een kaartje maken voor de opa’s en oma’s of voor je vriendin. Of leren brushletteren. Onze oudste dochter zocht op tiktok twee liedjes uit, waarvan met het hele gezin het dansje mogen gaan oefenen. Op weer een ander kaartje staat het versieren van cupcakes. En nog een heleboel meer. Je kunt ook op wereldreis in eigen huis gaan.

Pot vol activiteiten

Samen is het leuker

In plaats van veel schermpjes, je vervelen of nadenken over wat er allemaal niet leuk is aan geen school, pakken we nu de pot vol activiteiten “Lets have fun together’. Daar trekken we een kaartje uit. Dat wat op het kaartje staat, gaan we samen doen. Uiteraard na het thuisonderwijs van de dochters en de werktijd van papa en mama, want dat moet nu eenmaal eerst. Omdat ieder zijn aandeel heeft gehad in het bedenken van activiteiten, doen ze ook zonder gedoe mee aan iets wat ze ietsje minder leuk vinden.

 

Een pot vol activiteiten voor gezelligheid, structuur en planning thuis