Praten tegen andere professies, lerarenstyle

Praten tegen andere professies, lerarenstyle

Wij zijn leraren, professionals. Maar dat zou je niet altijd denken als je anderen over ons hoort. Daarom dit humorblog: Praten tegen andere professies, lerarenstyle. Zoals: “Zet Henkie de beeldhouwer maar neer voor de appendix hoor, zijn snijkunsten zijn uitstekend!”

Praten tegen andere professies, lerarenstyle

CEO tegen medewerker

“Wat een geweldig werk verricht jij! Daarom geef je ik je een hogere functie met meer uur, mooie prestatie hoor! O ja, zonder salarisverhoging, want we hebben geen ruimte meer in die schaal.”

Voetballer tegen coach

“Jij *** Ik ga lekker niks doen hoor. Ga jij zelf maar voetballen. Je kan er niks van, ga maar terug naar de coachingsschool.”

Sporter tegen trainer

“Ik zie helemaal geen resultaat. Ik val niet af, zie geen spieren groeien. En ik ben afgelopen maand toch al twee keer hier geweest!”

Klant tegen de tandarts

“Wat? Ik heb drie gaatjes? Je doet je werk niet goed. Twee keer per dag poetsen kost me echt teveel moeite hoor…”

Manager in ziekenhuis

“Zet Henkie de beeldhouwer maar neer voor de appendix hoor, zijn snijkunsten zijn uitstekend!”

Commandant tegen brandweervrouw

“Je plan hoe-een-brand-in-vijf-auto’s-achter-elkaar-te-bestrijden is nog niet af. Dat ga je nu maken! Kan me niet schelen dat je nu opgeroepen bent om de brand in een school te blussen.”

Korpschef tegen politieman

“Als je iemand ziet inbreken, neem dan diegene mee naar het bureau. Geef ‘m een kop warme chocolademelk met slagroom en bouw een relatie op. Ga het gesprek met hem aan waarom hij heeft gedaan en wat hij de volgende keer anders kan doen. Vergeet niet ouders te betrekken in het gesprek voor wat ouderbetrokkenheid. En stuur hem vervolgens weer op pad, zodat hij direct kan leren van zijn fouten.”

Lees ook: Geen onbevoegden meer voor de klas.

Baas tegen piloot (tijdens het vliegen)

“Je hebt zo een gesprek met afdeling marketing over je slechte functioneren als visitekaartje van ons merk. Zorg even dat iemand het vliegen overneemt wil je?”

Vriend tegen ski-instructeur

“Wat heerlijk dat je vrij bent als er geen sneeuw ligt! Dan lig je zeker maanden met je bakkes in de zon in Thailand?”

Secretaresse tegen arts

“Ik snap dat je complicaties tegenkwam tijdens de operatie. Maar wil je die de volgende keer toch even van tevoren in je operatieplan zetten? Dank je.”

Ouder tegen zwembadmedewerker

“Wat, geen zwemles vandaag vanwege zieke leraar? Maar ik moet werken, jullie hebben toch opvangplicht? Gooi maar gewoon in het zwembad hoor, leert hij vanzelf wel zwemmen. Houd een oogje in het zeil wil je? Verdrinken zou ook weer zo jammer zijn.”

Vriend tegen officier

“Ik denk dat je militairen niet zo goed luisteren, omdat ze je lessen niet zo leuk vinden. Maak een challenge van je training, ga apenkooien, maak het leuk, luisteren ze een stuk beter, echt.”

Manager tegen receptionist

“O ja, bij deze baan heb je geen pauze, want je kan de telefoon natuurlijk niet verlaten. Nee, ook niet voor een plaspauze.”

Ouder tegen kok

“Hoe kun je mijn kind deze kleine portie voorzetten? Onze jongen eet altijd drie porties friet van de snackbar, kom jij met zo’n lullig puntzakje aanzetten…”

Huizenkoper tegen aannemer

“Ja ik weet dat jullie allang begonnen zijn met bouwen en dat ik het plan goedkeurde. Maar ik heb me bedacht, uit onderzoek bleek dat je ander soort steen moet gebruiken. Breek de boel maar af en begin maar opnieuw. Voor dezelfde prijs ja.”

Je bent de professional, dus stel je ook zeker zo op! Welke uitspraak kan jij nog bedenken?