Prentenboek top 10 Mary-Lou van mamaloublogt.nl

Mary-Lou had grote moeite om een prentenboek top 10 te maken van al haar boeken. Ze had te veel leuke boeken in haar boekenkast! Het is haar toch gelukt, al hoopt ze dat ze geen leuk bibliotheekboek is vergeten. 

Prentenboek top 10 Mary-Lou van mamaloublogt.nl

10 Bas past op opa
Een oudje maar, één van de eerste boeken waar ze helemaal gek op was en die we keer op keer op keer moesten voorlezen. Ook één van de eerste boeken die ze uit haar hoofd kende.
9 Kleine Huppel 
De combinatie van voorlezen en puzzelen in één boek, kan ik wel waarderen.
8 Gruffalo
Het grappige aan dit boek is dat ze hem heel erg leuk vind, maar tegelijkertijd ook een beetje spannend. Ze mag altijd zelf kiezen wat we voorlezen, en ze kiest hem regelmatig dus leuk vind ze het zeker. Zelf vind ik het verhaal erg goed. Die slimme muis!
7 Rupsje nooit genoeg Hoe laat is het?
Leuk interactief boek met een klokje wat verzet mag worden gedurende het verhaal. Ik had het niet verwacht, maar ook leuk voor peuters!
6 Hier woon ik
Enerzijds hou ik niet van boeken zonder verhaal. Anderzijds vind ik het geweldig als een boek uitdaagt tot het doen van meer dan alleen lezen. Dat doet dit lees en speelboek zeker. Daarom een verdiende plek in mijn top 10.
5 Mila’s onderwaterwereld
Een Mila boekje mag uiteraard ook niet ontbreken. Een licht en dromerig boekje is het waarin Mila een hoofdrol speelt. Tijdens het badderen waant Mila zich in een ware fantasiewereld.
4 Pip en Posy de grote ballon
Dit was onze eerste. Cadeau gehad en daarna zelf de andere titels erbij gekocht of geleend uit de bibliotheek. We zijn gek op Pip en Posy. Alle boeken! Leuke verhalen, mooie prenten en prettig voorlezen.
3 Saar wordt grote zus
Met dit boekje hebben we de gezinsuitbreiding aangekaart. Door hieruit voor te lezen is Mila langzamerhand heel goed aan het idee gewend en wist ze wat er ging gebeuren. Erg fijn dat het boek bijvoorbeeld ook het doorgeven van oude kleertjes en speelgoed van grote zus naar de baby behandeld.
2 Het boek zonder tekeningen
Door een recensie op JufMaike (leuk! red.) heb ik dit boek aangeschaft. Hij is momenteel favoriet hier thuis. Ze vindt hem hilarisch. Ik hou wel van onverwachte wendingen, dingen die anders en uniek zijn in een boek. Ik ben niet teleurgesteld!
1 Bij de Neus genomen
Mijn eigen favoriet is toch Bij de neus genomen. Wat een kunstwerk! Met recht een koffietafel prentenboek. Ik vind dit boek van Loes Riphagen dus geweldig. Je hebt me daarom erg nieuwsgierig gemaakt naar de Kusjeskrokodil. Wie weet wordt dat ons volgende aankoop (is ook echt een aanrader! ;) red.)
Lees ook eens de leuke tips van Mary-Lou op haar site, mamaloublogt.nl.
Bestel de boeken bij boekwinkel Blokker
Wil je ook met jouw top 10 op de site? Stuur me een mail op info @ jufmaike.nl