Kinderboekenweek 2020 En toen?

Prentenboeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Prentenboeken Kinderboekenweek 2020: En toen? Door Shanon. Van 30 september tot 11 oktober 2020 is het weer zo ver, de Kinderboekenweek! Dit jaar in het thema: En toen? Breng de geschiedenis tot leven. Reis door de geschiedenis en werelden van vroeger door middel van prentenboeken. Naast de thematitels van de Kinderboekenweek, bekijk ze hier, de mooiste prentenboeken die niet mogen ontbreken en  je terugbrengen in de tijd!

Prentenboeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Dino’s bestaan niet

Dino's bestaan niet

Grote gevaarlijke dino’s liggen overal op de loer!

In dit prachtig geïllustreerde prentenboek gaan twee broertjes op dinojacht! De oudste en meest stoere broer doet alsof, maar de jongste broer ziet wat zijn oudere broer allemaal niet ziet. Als zijn grote broer “Dino’s bestaan niet!” roept neemt het verhaal een onverwachte wending! Ontzettende Mark Janssen fans hier op de site :).

Bekijk het boek hier

Gigantosaurus

Gigantosaurus

Kinderen pas op voor de Gigantosaurus! Hij heeft altijd honger en altijd trek. Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen. Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek!

In dit prentenboek spelen 4 dinokinderen samen, 1 van de dinokinderen belooft de wacht te houden. Hij zal de andere waarschuwen als de grote Gigantosaurs eraan komt. Het dinokind maakt er echter een spelletje van en roept elke keer Gigantosaurus, terwijl er niets aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven, komt de Gigantosaurs echt hun kant op!

Bekijk het boek hier

Deze ridder zegt nee

Deze ridder zegt nee

Ridder Finn is de liefste ridder uit het dorp, totdat hij ineens nee zegt op alles! Zelfs vluchten voor een draak wil hij niet!

In dit prentenboek doet Ridder Finn altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij wil zelfs niet naar binnen komen als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal zo gevaarlijk nog niet en is hij zelfs een beetje eenzaam.

Bekijk het boek hier

Ridder Florian

Ridder Florian - Ridder Florian

Ridder Florian de Bange moet vandaag een draak gaan vangen. Is die draak misschien niet thuis?
Mooi, dan gaat hij nú naar huis!

Ridder Florian is  in dit prentenboek niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook nog bang voor rovers, toverheksen, grote heren, stoere ridders, jonkvrouwen voor alles en iedereen eigenlijk. Maar gelukkig is de wereld niet zo eng als Florian vreest.

Bekijk het boek hier

Waar is de draak?

Waar is de draak?

Waar is de draak?

Drie niet al te slimme ridders gaan in dit prentenboek voor de koning op zoek naar een draak. Ze weten alles over draken, en zijn volledig bewapend. Nu moeten ze de draak alleen nog vinden. Met een kaars in de hand gaan ze op zoek in de donkere nacht. Al snel vinden ze iets wat heel erg veel op een draak lijkt. Ten aanval!

Bekijk het boek hier

Meer tips voor de Kinderboekenweek:

 

Prentenboeken Kinderboekenweek 2020 En toen?