Prentenboeken kriebelbeestjes

Prentenboeken kriebelbeestjes

We hebben aankomende weken thema krielbeestjes, dus ging ik op zoek naar leuke boeken. De kleuters zijn dol op die kriebelende beestjes. Hierbij mijn favoriete prentenboeken kriebelbeestjes.

Prentenboeken kriebelbeestjes

Het dikke kriebelbeestjesboek

Vrolijke versjes en leerzame weetjes over insecten en andere kriebelbeestjes

Het dikke kriebelbeestjesboek

Dit is echt mijn favoriete kriebelbeestjes prentenboek! Het is al heel vaak gelezen hier thuis. Het zijn leuke weetjes over echt veel kriebelbeestjes en allemaal op rijm, dus het leest ook fijn voor voor jonge kinderen. De illustraties zijn grappig, maar wel realistisch. Ik vind die van de spin helemaal fantastisch, lekker spannend met al die (baby)spinnen bij elkaar op één bladzijde, maar ook leuk om over te lezen. Maar ik ben dan ook niet bang voor spinnen ;). Je krijgt ook wat tips om de beestjes uit je huis te houden. Ik ben wel benieuwd welk huis – tuin- en keukenmiddeltje helpt tegen mieren, want die hoef ik niet per se als huisdier.

Bekijk het boek hier

Kriebelbeestjes

Kriebelbeestjes

De boeken van Petr Horáček, zoals Dieren tellen, vind ik altijd erg mooi geïllustreerd voor jonge kinderen. Ik raad dit boek dan ook aan voor peuters en jonge kleuters. Het is een stevig kartonboekje, ook altijd fijn! En er zitten ook nog eens gaatjes, doorkijkjes en een draaischijf in. Je vindt er kevertjes, slakken, rupsen, lieveheersbeestjes en veelkleurige vlinders.

Bekijk het boek hier

Het bijzondere beestjes boek

Het bijzondere beestjes boek

In dit mooi vormgegeven boek staan allerlei beestjes: vliegende, stekende, friemelende, zoveel! Het is een informatief boek, dus je leert er ook van alles van. Elk beestjes heeft een eigen spread met informatie en is rijk geïllustreerd. Heel realistisch, maar ook mooi met bijvoorbeeld lichte kleuren voor de vlinder en donkere kleuren voor de mot. De mieren zie je gangen maken in een grote mierenberg. En ook de nachtbeestjes zie je op een donkere pagina. Een aanrader om in de klas te zetten om fijn naar te kunnen kijken.

Bekijk het boek hier

Het lieveheersbeestje dat niet lief deed

Wil je liever een verhaal voorlezen? Dan is dit boek een leuk idee. Wel vooral geschikt voor peuters en jonge kinderen door de herhaling in het verhaal. Een humeurig lieveheersbeestje wil geen bladluizen delen. Hij wil alleen maar vechten. Elk uur komt hij een ander dier tegen. Die dieren zijn allemaal groter dan hij – van een wesp en een vliegend hert tot een walvis – maar het overmoedige kevertje vindt ze allemaal te klein. En de dieren worden steeds groter…  Hij durft er dus eigenlijk niet tegen te vechten. Het is een kartonboek met een klok op elke bladzijde.

Bestel het boek hier

Rupsen en vlinders

Wil je verder werken over rupsen en vlinders? Dan moet je natuurlijk Rupsje Nooitgenoeg hebben!

 

Leuke prentenboeken en kinderboeken over kriebelbeestjes