Professor S. en het geheime dagboek WIN

Professor S. en het geheime dagboek WIN

Professor S. en het geheime dagboek is een leuk boek voor kinderen vanaf negen jaar waarbij een spannend verhaal afgewisseld wordt met weetjes over je brein. Je kunt een exemplaar winnen.

Professor S. en het geheime dagboek

De twee kinderen Brian en Zhé willen geld verdienen voor een goed doel. Daarom ruimen ze de kelder op van Zhés opa – de bekende professor S. In een geheime kamer in de kelder ontdekken ze een mysterieus dagboek en de overblijfselen van een meisje, dat ruim een eeuw geleden werd ontvoerd en vermoord. Zhé krijgt een fantastisch idee. Als ze met de raket, die haar opa eerder al maakte, terugvliegen naar het verleden, kunnen ze het meisje misschien op tijd bevrijden.

Brian, Zhé, professor S. en hondje Pavlov beleven spannende avonturen rond het jaar 1918. Kunnen ze het meisje en haar moordenaar op tijd opsporen? En komt de uitvinding van professor S. goed van pas?

In het boek wordt het verhaal afgewisseld met weetjes over het brein. Zo leer je waarom mensen flauw kunnen vallen en waarom dat eigenlijk een slim trucje van het brein is. Ook lees je over executieve functie en waarom lezen en buitenspelen zo goed zijn voor je hersenen.

Bekijk het boek hier. 

Er zijn meer boeken over Professor S. Bekijk ze hier

Over de auteurs

Erik Scherder is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije universiteit in Amsterdam. Zijn boeken voor volwassenen, Laat je hersenen niet zitten en Singing in the brain zijn bestsellers.

Fred Diks is journalist en heeft vele kinderboeken op zijn naam staan. Zijn bekendste serie is Koen Kampioen met 800.000 verkochte exemplaren. 

Mariëlla van de Beek illustreert al bijna twintig jaar kinderboeken voor verschillende uitgeverijen. Zo illustreerde ze onder meer het kinderboekenweekgeschenk van Aruba en het jeugdboek Engel van Isa Hoes en Vlinder Kamerling.

Professor S.

Wat vind ik?

Het boek is mooi vormgegeven, veel afbeeldingen en in kleur! De illustraties zijn sprekend en zitten ook vol humor, zoals bij het hondje Pavlov. Het verhaal vind ik hier en daar een tikkeltje ongeloofwaardig. Het gaat wat te snel, zoals de kinderen die ineens met de ruimtemachine vertrekken. Maar de afwisseling met weetjes over het brein vind ik wel erg goed! Je leert van alles over het brein wat direct afgeleid is van het verhaal. Je zou het dan ook los kunnen lezen, eerst het verhaal en vervolgens de weetjes over het brein of andersom. Die koppeling maakt het boek wel echt bijzonder en zeker een aanwinst in de boekenkast. Het is zeker wel geschikt vanaf negen jaar, vanwege de wat langere zinnen, raad ik het aan vanaf groep 6.

Bekijk het boek hier. 

Win

Je maakt kans op een exemplaar van Professor S. en het geheime dagboek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 9 april mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.