QR-kaarten Kerst groep 3

QR-kaarten Kerst groep 3

(Door Suzanne) Kerst komt er weer aan en daar hoort weer een nieuwe serie QR-kaarten bij voor groep 3.  Wat kun je in deze serie allemaal vinden? 

QR-kaarten kerst

Ook voor het thema kerst maakte ik al eerder een serie voor in de kleuterklas. Daar hebben we al veel plezier aan beleeft, dus dat er ook voor groep 3 een serie QR-kaarten met QR-codes voor kerst moest komen was al snel duidelijk.

Inhoud QR-kaarten kerst groep 3

Het kerstverhaal

Er zijn veel verschillende filmpjes over het kerstverhaal te vinden. We beginnen deze serie QR-kaarten met drie verschillende filmpjes van het verhaal van de geboorte van Jezus.
In het eerste filmpje wordt het verhaal voorgelezen en zie je daarbij prachtige nostalgische prenten.
De tweede QR-kaart leidt naar een bijzondere versie van het verhaal door de Zandtovenaar. Het verhaal wordt verteld door een kind. 
En in het derde kerstverhaal wordt het kerstverhaal uitgebeeld met behulp van lego. 
Drie totaal verschillende versies van hetzelfde verhaal, maar met dezelfde blijde boodschap. 

Muziek en dans

Ook bij deze serie is er ruimte om te zingen en te dansen. 
De eerste QR-kaart leert de kinderen het liedje “Jingle Bells” aan. De tekst wordt op het scherm duidelijk getoond en de regel wordt eerst een keer voorgezongen. Vervolgens zingen de kinderen het na. Zo wordt het liedje stap voor stap geleerd.
Als het liedje bekend is, kun je door met de tweede QR-kaart. Daar krijg je een dansje aangeleerd op hetzelfde liedje. 

Filmpje

Ik merk dat de kinderen in deze drukke weken ook wat extra behoefte hebben aan ontspanning. Even niets hoeven en lekker kijken naar een grappig filmpje. 
In dit filmpje zie je een rendier dat steeds weer opnieuw zijn huisje en tuintje opruimt. Vervolgens komt er een flinke storm langs die alles weer op zijn kop zet. 
Maar waar komt die storm toch steeds vandaan? 

Rekenspellen

Omdat ik de QR-kaarten ook vaak inzet als klaaropdracht, wil ik op dat moment dat er ook aan rekenen of taal wordt gewerkt. 
Dus heb ik gezocht naar rekenspellen die aansluiten bij de lesstof die we op dit moment aanbieden in de klas. 
Er is een QR-kaart die leidt naar een spel, waarbij je in groepjes kunt tellen. Iets wat we veel oefenen in de klas. Een goede oefening voor het handig tellen van hoeveelheden.
Een andere QR-kaart leidt naar een oefening met de klok. Een memorie waar je de juiste klok bij de juiste tijd moet vinden. Daarvoor moeten de kinderen dus wel kunnen lezen welke tijd er op het kaartje staat. 
De derde kaart gaat naar een oefening met optelsommen over de tien. Je rekent de som uit en sleept het goede antwoord naar de som. 
En het laatste rekenspel is een hexagonpuzzel. Een soort tetris, waar je moet proberen een hele rij gevuld te krijgen om punten te verdienen. 

Taalspellen

Het viel niet mee om taalspellen te vinden bij het thema kerst. Dit keer dus twee spellen bij dit vakgebied. 
De eerste QR-kaart leidt je naar een aantal woordkaarten waar je het juiste woord bij moet vinden. Deze zat ook in de vorige serie, maar de woorden zijn nu aangepast aan het kerstthema. 
En dan de laatste kaart van deze serie. In mijn klas was dit spelletje een hele grote hit; Pacman met kerstwoorden. Ook dit spel zat in de vorige serie, maar dan met Sinterklaas-woorden. Op verzoek van mijn klas dus ook in deze serie terug te vinden, met kerstwoorden. 

Download QR-kaarten Kerst groep 3

QR-kaarten Kerst groep 3

Download de kaarten

Printen, lamineren en spelen maar! 

QR-kaarten Kerst groep 3