QR-kaarten Sinterklaas

Door Suzanne. Sinterklaas is weer veilig aangekomen in Nederland. Het spreekt voor zich dat het thema in de klas de komende weken om Sinterklaas draait. Ik maakte een serie QR-kaarten om direct te gebruiken in groep 3. 

QR-kaarten Sinterklaas in groep 3

De kinderen uit mijn klas hebben in de kleuterklas ook al regelmatig met QR-kaarten gewerkt. De werkwijze is bekend en ze zijn altijd erg enthousiast om te ontdekken naar welk spelletje, liedje of verhaaltje de kaart zal leiden.

Dit keer een serie QR-kaarten om in te zetten in groep 3.

Wanneer gebruik ik QR-kaarten?

De kaarten zijn gemakkelijk in te zetten tijdens het zelfstandig werken. Ik hang op het kiesbord het kaartje van de iPads op en de kinderen kunnen daarvoor kiezen.
Je kunt de kaarten ook gebruiken tijdens het circuit bij het lezen als je daarmee werkt.
Nog een optie is om de QR-kaarten als uitloopopdracht te gebruiken. Kinderen die sneller klaar zijn met hun taal- of rekenwerk kunnen dit dan pakken.

De inhoud van deze QR-kaarten Sinterklaas

Taalspelletjes

Omdat we in groep inmiddels al best een heleboel hebben leren lezen, zitten er dit keer drie spelletjes in die te maken hebben met letters en lezen.
Het eerste spel is een pingpongspel, waarbij je de dakpannen van het dak moet tikken. Maar wanneer je een chocoladeletter raakt, krijg je extra punten.
Het tweede spel is een soort pacman. De spookjes hebben allemaal letters en onder het speelveld staat welk woord je moet maken. Je moet de spookjes in de juiste volgorde pakken om het woord te maken.
Het derde spel is een spel waarbij je de juiste woorden bij het plaatje moet zoeken. Sommige woordjes zijn nog best moeilijk om te lezen, maar wel een uitdaging voor de kinderen.

Rekenspelletjes

Ook in deze serie weer een aantal rekenspelletjes op het niveau van groep 3 in de QR-kaarten Sinterklaas.
Als eerste een grappig spel met de stoomboot. De kinderen moeten tellen hoeveel pakjes er in het water liggen, vervolgens moeten ze de boot naar het juiste getal laten varen.
Het tweede spelletje is een pietenvariant op vier op een rij. Je moet vier pakjes op een rij krijgen.
Dan is er nog een rekenspel met sommen onder de tien. Je lost de som op en schuift het stukje op de goede plek.
En tot slot is er nog een spelletje waarbij je het patroon van plaatjes af moet maken.

Voorlezen

Voorlezen blijft belangrijk. Ook in groep 3. En dus heb ik ook een filmpje waarin het boek Sinterklaas Ahoi wordt voorgelezen. Én een filmpje waarin Sinterklaas zelf een boek voorleest. Even lekker ontspannen…

Liedjes en dansen

Natuurlijk kunnen in deze sinterklaastijd de liedjes niet ontbreken. En omdat we al een klein beetje kunnen lezen, heb ik dit keer gekozen voor twee karaoke-versies van bekende sinterklaasliedjes.
Er is ook een QR-kaart die je naar verschillende pietendansjes brengt. Goed om even te bewegen tussendoor.

Downloaden

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van al die leuke links? Het enige wat je hoeft te doen is hieronder de kaarten te downloaden, uitprinten, lamineren en de kaarten zijn klaar voor gebruik.
Veel plezier!

QR-kaarten Sinterklaas

Download de kaarten Sint groep 3

 

QR-kaarten Sinterklaas groep 3