Rabbit Hill Landal met Oerrr

Rabbit Hill Landal met Oerrr

Vorig weekend werden we uitgenodigd voor een speciaal weekend georganiseerd door Landal op Rabbit Hill met Oerrr van Natuurmonumenten. We leerden veel over de natuur en hadden een heerlijk weekend. Ik laat je het park in veel foto’s en een filmpje zien. 

Allebei mijn kinderen heb ik zelf lid gemaakt van Oerrr van Natuurmonumenten. Ik vind het belangrijk om ze de liefde voor de natuur mee te geven. En ze te leren goed met de natuur om te gaan. Bij het lidmaatschap krijgen ze kaarten opgestuurd waarin opdrachten staan om te leren om goed met de natuur om te gaan. De oudste kreeg een schatkist om al zijn natuurschatten in te bewaren. Voor de jongste mochten we een appelboompje ophalen die nu staat te pronken in onze achtertuin.

Samenwerking Landal GreenParks en Oerrr

Vanaf 2005 zijn Landal GreenParks en Natuurmonumenten samenwerkingspartners. Vanaf dit jaar is Landal GreenPark hoofdsponsor van Oerrr. Daarom organiseerden ze samen een bloggers- en Instagrammersweekend om vooral veel aandacht te geven aan de Red de wilde bloemen actie.

Rabbit Hill

Het park Rabbit Hill is het eerste vakantiepark dat door Landal GreenParks (toen nog Nillmij) in 1954 is gekocht.

Voor kinderen

Landal Rabbit Hill

Rabbit Hill is een park met leuke faciliteiten en volop keuze voor jong en oud. Veel toffe kinderactiviteiten, zoals een vernieuwd indoorspeelparadijs, openlucht- en binnenzwembad, Bollo die regelmatig langskomt, speeltuinen, een dierenweide, een midgetgolfbaan en een bowlingbaan. Er zijn ook verschillende speurtochten beschikbaar bij de receptie voor de kinderen. Je kunt ook vaak vanuit het park excursies met de boswachter organiseren, of een huifkartocht maken.

Sporten op Rabbit Hill

Op het park is er veel mogelijkheid tot sporten. Je kunt bijvoorbeeld fietsen huren, ook met goede voor- en achterzitjes, er zijn e-bikes, mountainbikes en zelfs tandems. Je kunt lasergamen, tokkelen, tennissen en tafeltennissen.

Landal Rabbit Hill

Fietsen en wandelen

Vanaf het park Rabbit Hill loop je zo het Veluwse bos in en net voorbij het park rijd je het fietspad in het bos op dat je eindeloos door kunt fietsen.

Natuur en dieren

En overal zie je eekhoorntjes en konijntjes wat onze dreumes vooral heel leuk vond. Hier thuis ging ze ook meteen weer op zoek naar konijntjes, helaas hebben wij die niet rondhuppen.

Oerrr en Natuurmonumenten

Natuurmonumenten maakt zich zorgen over de ruimte van de natuur en zette daarom de wilde bloemen actie op. Alles heeft te weinig ruimte: de wilde bloemen, de insecten, maar ook grotere dieren, zoals de otter. Al die dieren willen graag verder kijken dan hun eigen leefomgeving, maar lopen steeds tegen wegen aan. Zoals de otter waarvan 80% van de jonge mannetjes doodgereden wordt. Zij lopen namelijk 30 km in een nacht om een vrouwtje te vinden.

Waarom zijn wilde bloemen nodig?

De voedselketen begint met de wilde bloemen. Insecten hebben de wilde bloemen nodig voor voedsel en het verspreiden van stuifmeel. Zij zorgen ook voor de verspreiding van andere gewassen, niet alleen bloemen, maar ook planten en bijvoorbeeld groenten.

Even wat cijfers:

76% minder insecten in 30 jaar.
87% planten afhankelijk van bestuiving.
60% broedvogels afhankelijk van insecten.
70% voedselgewassen afhankelijk van bestuiving.

Red de wilde bloemen!

Daarom is de wilde bloemen actie opgezet waarbij je gratis een zakje wilde bloemen kunt zaaien waar je maar wilt. Ik heb een strook in onze voortin ingezaaid en er is veel groen opgekomen. Hopelijk kunnen we deze zomer van de wilde bloemen genieten. Ik probeer ook op de school waar ik werk wilde bloemen te zaaien, hopelijk lukt dat om te organiseren.

Scholen kunnen een lespakket downloaden over de wilde bloemen, voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.

Wat wij op Rabbit Hill hebben gedaan

Ik heb een filmpje gemaakt met alle belevenissen en activiteiten dat weekend.

De kinderbungalow

Landal Rabbit Hill

We mochten heerlijk het weekend in een kinderbungalow verblijven. Er waren drie slaapkamers, het kinderbedje paste precies tussen twee bedden in en zo sliepen de kinderen op een eigen kamer. Er waren verduisterende rolgordijnen, dus sliepen ze allebei tot 7.30 uur, heerlijk!

In één van de kamers stond een tof stapelbed en speelgoed, zoals een machientje met armbandjes om spelletjes mee te doen, een sjoelbak en speelgoed voor buiten, zoals een schep een hark. Er lag een speeltuin voor het huisje, maar het regende veel, dus hier konden we niet zoveel spelen helaas. We kregen een bolderkar bij het huisje, zo leuk voor de kinderen! Hij reed heel soepel door de luchtbanden. Het park is best groot, dus wij gebruikten hem bijvoorbeeld om naar het zwembad te gaan.

Rabbit Hill bolderkar

Eten en drinken

Rabbit Hill ontbijt

Vrijdagavond kwamen we tijdens het diner binnenvallen, want onze kleuter had eerst zwemles. De brasserie van Rabbit Hill is wel echt mooi opgezet. Bij een aantal tafels hangen schommels, heel leuk! Er is natuurlijk het befaamde kinderbuffet van Bollo én achter het restaurant is het indoorspeelparadijs dat je in het filmpje goed kan zien. Na het diner was er een wilde dieren wandeling door het bos. Maar onze kleuter was zo moe, dat we die hebben overgeslagen. Dan hadden we tijdens de activiteiten van zaterdag tenminste een vrolijke jongen.

In de ochtend werd er een heerlijk ontbijtje bezorgd aan onze deur. Met broodjes, muesli, een sapje en heel veel beleg. We smulden ervan en namen ook wat mee naar huis, het was zoveel! Je kunt dit zelf ook van tevoren bestellen.

Indoorspeelparadijs

indoorspeelparadijs Rabbit Hill

Op zaterdagmorgen gingen we naar het indoorspeelparadijs van Rabbit Hill, deze dag zou het ook veel gaan regenen. Er worden daar veel activiteiten georganiseerd, zoals schminken, disco, (kinder)bingo en mevrouw Suikerspin van de Julianatoren kwam voorlezen.

Er was zoveel te doen, dat ik helemaal vergeten ben goede foto’s te maken. Ik rende constant achter onze dreumes aan die de prachtige houten klimtoestellen veel leuker vond dan het leuke afgezette deel voor haar met een glijbaantje. Ik heb onze kleuter amper gezien, alleen af en toe achter de klimtouwen als hij ons riep dat hij zo hoog was. In het filmpje kun je wel zien hoe mooi het is opgezet.

Kinder activiteiten Rabbit Hill

Toen we er speelden was er ook net de mogelijkheid om naar de knutselclub te gaan. Onze dreumes verfde op een papiertje en onze kleuter wilde een vosje kopen om te schilderen. Die pronkt nu op zijn kamer. Leuk dat ze vooral bosdieren hadden om te schilderen, past goed bij de omgeving.

Er is, niet onbelangrijk, ook een balie bij waar je goede koffie kunt bestellen en ook voor wat broodjes en fruit terecht kan. Zo vind ik binnenspelen niet erg, zeker geen krijspaleis ;). De opzet leek wel wat op Landal Esonstad.

Activiteiten met Oerrr

In de middag kreeg ik eerst een lunch en vervolgens een introductie Oerr-programma met waarom wilde bloemen zo belangrijk zijn en hoe de samenwerkingen tussen Landal en Natuurmonumenten en Oerrr is ontstaan. Hier heb ik de cijfers van bovenaan over de wilde bloemen gehoord. Ik werd in ieder geval meteen gemotiveerd om er iets mee te doen, dus hopelijk ook op mijn school.

Oerrr activiteiten Rabbit Hill

Insectenhotel en zaadbom maken

Ondertussen ging onze kleuter aan de slag met een insectenhotel en een zaadbom maken. Hij kreeg daar hulp bij van de boswachter en de medewerkers van het fun & entertainment team. Deze activiteiten waren in de speciale tipi tent die bij de speeltuin staat. Hier worden verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen georganiseerd door het park.

De zaadbommen werden natuurlijk ook gegooid, zodat de wilde bloemen kunnen krijgen.

Oerrr activiteiten Rabbit Hill

Hiervoor is een speciaal stuk grond middenin het park vrijgemaakt en helemaal ingezaaid met wilde bloemen. Er staat een duidelijk bordje bij dat je er niet op kunt lopen. Hier mochten de zaadbommetjes ook in gegooid worden, dus hopelijk komen daar mooie bloemen uit.

Speeltuinen

Eind van de middag ging onze zoon met zijn vader boodschappen doen voor het avondeten en kon ik met onze dochter nog even in de speeltuin van Rabbit Hill spelen en bij de dieren langs. Het was eindelijk droog na de hele dag harde regenbuien of wat gemiezer.

Er is echt genoeg te doen met de airtrampoline, de glijbaan, speelhuisje, schommels en tokkelbaan erachter. Voor onze dreumes was er ook een kleine schommel waar ze goed zelfstandig in kon zitten, vindt ze heerlijk!

Dierenweide

Dierenweide Rabbit Hill

Maar haar grote favoriet is de dierenweide waar je ook in kon om de geitjes te aaien. En geiten en kippen vindt onze dochter echt het einde. Ze doet ze constant na en is niet bang om ze te aaien. Ze baalt ervan dat de kippen weglopen als ze eraan kom ;).

Fietsen op de Veluwe

Op zondagochtend moest ik vroeg mijn bed uit. Nou ja, vroeg, de doordeweekse tijd eigenlijk, maar dat is op een zondag toch anders… Om 6.30 uur moest ik paraat staan voor een fietstocht met de boswachter van Natuurmonumenten. Hij had een tocht van 25 km en 3 uur voor ons voorbereid, maar ik heb iets meer dan de helft van de tocht gedaan. Onze kinderen wilden graag zwemmen en ik vond het ook leuk om weer bij hen te zijn.

Maar een fietstocht alleen voor mama met andere gezellige bloggers en Instagrammers was toch ook wel heerlijk hoor! We kregen voor het hele weekend fietsen te huur. Helaas was het te regenachtig voor onze dreumes om te fietsen, maar op het park heb ik nog wel met onze kleuter gefietst.

Het is wel echt ideaal dat je vanaf het park zo het Veluwse bos in rijdt. En daar is overal een goed fietspad! Heel fijn voor het fietsen met kinderen. Met kinderen vind ik fietsen zo fijn. Ze vinden wandelen meestal niks aan en op de fiets kunnen ze goed om zich heen kijken zonder iets te hoeven doen. Dus wel echt een aanrader om fietsen te huren en lekker het bos in te gaan.

En wat kon ik een hoop prachtige plaatjes schieten! Het was flink doorfietsen, want die boswachters zijn natuurlijk wel wat gewend, maar zo mooi om te zien. En bijzonder zo vroeg in de ochtend. Ik zag zelfs een wild zwijn oversteken, dat had ik nog nooit “in het wild” gezien. Op de onderste foto links zie je een modderpoel waar wilde zwijnen die nacht lekker hebben gerold.

Fietstocht Natuurmonumenten

Vooral het meer met de mist erboven en Radio Kootwijk middenin het bos vond ik indrukwekkend om te zien.

Radio Kootwijk

Er was ook een schaapskooi, heel leuk om met je kinderen heen te gaan!

Zwemmen

Natuurlijk moest er ook gezwommen worden. Het bad op Rabbit Hill is zeker leuk voor kinderen met een snelle glijbaan, maar ook weer niet groot. Ideaal voor een paar uurtjes zwemmen, je hoeft met kleine kinderen ook niet lang te blijven.

Zwembad Rabbit Hill

Speurtochten

Onze kleuter wilde nog graag de Wilde dieren route lopen op het park Rabbit Hill, omdat hij die had gemist vrijdagavond. Want, zo zei hij: “Ik houd toch zo van de natuur”. En dat vond ik zo mooi! De reden waarom ik hem lid heb gemaakt van Oerrr en waarom we hem er veel over vertellen.

Wilde dieren route

Vanaf het park loop je zo het bos in voor een wandeling van 1,5 km. Ideaal voor kinderen, want niet te lang. En onderweg kom je allerlei leuke opdrachten tegen, gesplitst in 3-6 en 7-10 jaar. We moesten bijvoorbeeld kijken hoe een das eruit zag, net als een eekhoorn op een lange lijn lopen, alsof we over een tak liepen en het bos goed ruiken. Ondertussen leer je wat weetjes over het bos en de dieren die er wonen.

Wilde dieren route

Onze kleuter vond het een leuke route en baalde ervan dat hij geen echte wilde dieren had gezien. Wel een aantal mestkevers die hij kende door de insectenactie van een supermarkt.

Naar huis

Helaas was het na de wilde dieren route tijd om naar huis te gaan. We hebben weer genoten en ook veel geleerd over de natuur. Vandaag gaan we naar het tuincentrum en kopen er nog wat zakjes met wilde bloemen bij voor de achtertuin. Wij redden de wilde bloemen! 😉

Meer informatie over het park Rabbit Hill vind je hier.

 

Onze ervaring met het park Landal Rabbit Hill