Botje

Recensie Botje van Janneke Schotveld

Janneke Schotveld won met het boek Botje de Pluim van de Nederlandse Kinderjury. Daar was ik dus wel benieuwd naar. De illustraties zijn van Annet Schaap waar ze veel mee samenwerkt. 

Botje

Bibi is een leuke meid die heel graag leest. Haar vader heeft een wolwinkel, Bollewol, en breit zelf ook heel graag. Bibi zou wel eens willen dat hij een stoerdere winkel had, of een restaurant. Maar op een dag maakt ze zelf iets spannends mee. Er wordt een bijzonder pakketje bezorgd. Er blijkt een robotje in te zitten, Botje genaamd, dat beschermd moet worden tegen diefstal. Ze kan namelijk bewegen, praten en nadenken! Zou het Bibi lukken om het robotje te beschermen? En waarom koos de maker van het robotje Bibi uit? Botje

Wat vind ik?

Wat een heerlijk boek om te lezen, ik vloog er doorheen! Het boek ligt fijn in de hand, het is wel wat zwaar. Maar de vormgeving en de bladzijdes zien er heel mooi uit. Ik vind het lettertype en de grootte ervan fijn lezen. Er staan veel illustraties in, wat het boek nog leuker maakt. Sinds ik Villa Fien heb gelezen, ben ik fan van de schrijfstijl van Janneke Schotveld en dat maakt dit boek ook zeker waar. Je gaat er snel doorheen, het is vlot geschreven en op het einde ook spannend. Ik hou van boeken waar vaart in zit en waar niet teveel in uitgelegd wordt. En ik denk dat kinderen dat ook heel fijn vinden, dus ik snap de Pluim wel :). Vanwege het formaat leent het boek zich er ook goed voor om voor te lezen, bijvoorbeeld in de klas.

Lees ook: RECENSIE VILLA FIEN

Deze maand verschijnt al het derde deel in de Botje’s serie: Botje & Co.

Het boek had ik als Kinderzwerfboek exemplaar, dus dat ga ik weer ergens laten zwerven. 

Lees ook: KINDERZWERFBOEK AMBASSADEUR VOOR EEN DAG

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren