De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Recensie: De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

(Door Suzanne) De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een boek met een bijzonder concept. Het is niet zomaar een leesboek, maar juist een boek waarin van de lezers een interactieve houding wordt gevraagd. 

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Logeerpartijtjes

Als ik vroeger bij mijn oma ging logeren dan mocht ik extra lang opblijven, kreeg ik wat chipjes en speelden we kaartspelletjes.
Bij opa en oma mag alles en kan alles. En juist daarom mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast bij opa en oma.
Als mijn kinderen gaan logeren bij opa en oma hoor ik ze met regelmaat vragen of ze even op de tablet of computer mogen. Dit boek moet daar verandering in brengen.

Rob Wegdam

De bedenker van het boek, Rob Wegdam, kwam op dit idee doordat hij zelf opa was van een kind dat om de i-Pad bleef vragen. Hij wilde de relatie met zijn kleinkind hechter maken en hem inspireren om de wereld te ontdekken. Zo ontstond de bucketlist, een boek boordevol met ideeën en inspiratie om samen met je (klein)kind te ontdekken.

Het boek

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Het boek begint met de vraag “Durf jij het aan?”, waarna de gever van het boek een boodschap kan achterlaten voor de lezer.
Na het voorwoord, de introductie en de inhoudsopgave kom je bij het bucketcontract. Daarin is zelf in te vullen door (groot)ouder en kind welke uitdagingen zij aan gaan en welke beloning daar tegenover staat.

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken die ieder hun eigen thema hebben. Zo is er een hoofdstuk over stedentrips, pesten, familiegeschiedenis en omgaan met geld. Bij elk hoofdstuk worden voorbeelden gegeven en suggesties om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast er is ruimte om al je ervaringen op te schrijven en foto’s toe te voegen.

Doen!

Het samen doen en samen beleven staan centraal in dit prachtige doe-boek. In een tijd waarin contacten steeds vaker verlopen via social media is dit boek een waardevol instrument om de band met je (klein)kinderen te versterken en een mooi naslagwerk waarin herinneringen gekoesterd zullen worden.

“De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen”
Auteur: Rob Wegdam
ISBN: 9789490989163
Verkrijgbaar bij de betere boekhandel of bij LibrisAdviesprijs €14,95