Recensie: De Gorgels AVI Kwartet

Door Karlien. Op een andere manier bezig zijn met leren lezen, dat kan met het spel De Gorgels AVI Kwartet. Althans, dat zeggen de makers. Hoe het werkt, of het leuk is en of je kind echt bezig is met leren lezen: wij hebben het getest. 

De Gorgels AVI Kwartet getest

Toen het De Gorgels AVI Kwartet binnenkwam, was de oudste (groep 4/5) nog niet thuis van school. De jongste (4 jaar) was er wel, en wilde het spel graag spelen. Omdat het spel bedoeld is voor AVI M4 tot en met E5 denk ik niet dat dit kwartet voor hem al geschikt is.

Als de oudste thuis komt uit school, gaan we direct beginnen. Het spel zit verpakt in een mooi vormgegeven, stevige doos. Er zijn 8 verschillende kwartetten. Op ieder kaartje staan 4 zinnen. Het doel is om zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen.

Recensie: De Gorgels AVI Kwartet

Als we de kaartjes bekeken hebben is het tijd om te gaan spelen. Het was een goede inschatting dat de jongste niet mee kon doen, want je moet de zinnen kunnen lezen om mee te doen. En de zinnen zijn echt niet heel gemakkelijk om te lezen.

Het kwartet bestaat uit zinnen als: ‘Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken?’ of ‘Joebelabambam, brullen de Gorgeltjes’

Het eerste spel verloopt rommelig. Ik had mijn dochter niet uitgelegd dat de gekleurde zin op het kaartje de zin is die je “hebt”. Maar, tegelijkertijd hebben we het ontzettend leuk. Er komen allerlei vreemde en grappige zinnen voorbij.

Hoe leuk is De Gorgels AVI Kwartet?

Recensie: De Gorgels AVI Kwartet

Het kwartet is bedoeld voor kinderen die leren lezen, of al kunnen lezen op niveau M4 – E5. Dit spel sluit aan op de leesmethode op school, waardoor het ideaal is als je kind in groep 4 of 5 zit.

Sommige zinnen zijn best lastig om voor te lezen. Maar omdat het een spel is, en je wilt winnen, probeert mijn dochter het toch. Als ze eenmaal aan de schrijfstijl gewend is gaat het lezen soepel.

Ze vindt het zo leuk om dit spel te spelen dat ze het meeneemt naar school, om het met haar klasgenoten te spelen.

Dit kwartet is gebaseerd op de boeken over de Gorgels, van Jochem Myjer. Wij hebben deze boeken nog niet gelezen, maar lenen binnenkort wel een boek bij de bibliotheek. Ik denk dat het kwartetspel nog leuker is als je een boek uit de serie hebt gelezen.

Het kwartet is een leuk spel, zeker als je kind leert lezen en/of fan is van De Gorgels! Je koopt De Gorgels AVI kwartet voor € 8,95.

Lees ook: WINNAARS PLUIM EN KINDERJURY 2016 (MET VLOG)