De voorleesboot

Marianne Busser & Ron Schröder zijn een topteam wat boeken schrijven betreft. Boeken op rijm, wat heel fijn is voor jonge kinderen. Zo ook hun boek De voorleesboot, goed passend bij thema beroepen. Wat vind ik ervan? 

De voorleesboot

De voorleesboot is het vervolg op De voorleestrein waar meer dan 6.000 exemplaren van zijn verkocht. Allerlei leuke figuren zitten op de boot, zoals een danseres en een timmerman. Ze lezen leuke verhaaltjes voor. Vaak zijn het grappige verhaaltjes, zoals een nijlpaard met spullen op zijn rug of het jongetje dat een gat uit zijn onderbroek knipte. En uiteraard allemaal op rijm.

De voorleesboot

De voorleesboot

Wat vind ik?

Het boek is echt een voorleesboek, losse verhaaltjes die je kunt voorlezen wanneer je wilt. Het is geen lopend verhaal, al is de kapitein van het schip wel de rode draad in het boek. Ideaal om voor te lezen tijdens de fruithap dus. De verhaaltjes zijn heel grappig. Ze kunnen niet altijd waar zijn, maar dat maakt het voor kleuters des te leuker. Bijvoorbeeld het verhaal van het nijlpaard dat al zijn spullen op zijn rug bond, omdat hij bang was dat het anders gestolen zou worden. Kleuters zullen zeker om de leuke verhaaltjes grinniken.  Pas tijdens het voorlezen alleen op voor rond spetterende stukjes fruit ;).

Mijn favoriete verhaaltje is die van de pauw. Hij verkoopt zijn veren, maar heeft daardoor op een dag wel een kale… juist. Heel grappig voor kleuters uiteraard!

De illustraties van Eefje Kuijl zijn grappig en goed passend bij de verhaaltjes. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar zullen ze zeker leuk vinden.

Lees ook WIN: OPA EN OMA OELEWAPPER OF HET KINDERBOEKWINKELTJE

Beroepen

Het boek past goed bij het thema beroepen. Verschillende mensen met een bepaald beroep vertellen het verhaal. Zo vertelt de dierendokter over een puppy en de duiker over een duikbril op in bad.

Lees ook: THEMA BEROEPEN

En, heel fijn, hij is voor maar €10,- te bestellen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren