Geheim agent oma

Recensie: Geheim agent oma

(Door Suzanne) De Kinderboekenweek is inmiddels voorbij, maar Geheim agent oma blijft een absolute aanrader. Een spannend, maar ook grappig boek over een jongen en zijn bijzondere oma, die geheim agent blijkt te zijn.

Geheim agent oma

Max is een gewone jongen met een gewone oma die elke vrijdag op hem past. Maar als oma op een vrijdag in duizend stukjes valt, komt zijn andere oma hem van school ophalen. Gekleed in een tijgerpak met zonnebril en met een supersnelle auto, want oma is namelijk geheim agent.
Helaas heeft ze minder verstand van wat een oma allemaal doet. En heeft ze hele andere dingen in haar handtas dan zakdoekjes of pepermuntjes.
Max en zijn oma gaan samen op een geheime missie om te voorkomen dat een bom het paleis op de Dam zal verwoesten. En terwijl Max leert hoe dapper hij eigenlijk is, leert oma hoe ze met haar kleinkind om moet gaan.

Wat vind ik?

De gebeurtenissen in het boek volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het geen moment langdradig is. Vanwege de grotere letters en de korte zinnen is het ook makkelijk te lezen voor de beginnende lezers.

Ik heb hem in één ruk uitgelezen en ben er erg enthousiast over. Het boek gaat morgen mee naar school, zodat de kinderen van groep 5 er ook van kunnen genieten tijdens het voorlezen.

Geheim agent oma

Een leuk boek om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Koop het boek bij Libris.

Geheim agent oma is geschreven door Manon Sikkel. Met illustraties van Katrien Holland. Uitgegeven door uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
ISBN 978 90 245 7486 5
NUR 282