mega gebouwen

Recensie: Mega gebouwen – 10 megamodellen om te bouwen

(Door Karlien) Tijdens de kerstvakantie mochten wij het boek Mega Gebouwen testen. Het is meer dan een boek: het is en een boek met informatie en uitleg, én je kan 10 megamodellen nabouwen. Aangezien mijn man en de kinderen veel interesse hebben in bouwen, gingen ze enthousiast aan de slag.

Mega gebouwen

Mega gebouwen is een boek waarmee je direct aan de slag kan. Want al het materiaal (karton, plastic verbindingsstukken en touw) om te bouwen is inbegrepen. Op de doos, waarin deze spullen zitten, kan je de gebouwen plaatsen. Ideaal!

In het boek lees je over de achtergrond van de bouwkunst. Vervolgens wordt in zeer begrijpelijke taal uitgelegd waarom bepaalde constructies zijn bedacht en waarom ze werken. Onze kinderen, 3 en 5 jaar, zijn wat te jong om dit echt te begrijpen. Maar zeker de oudste is wel geïnteresseerd.

Lees ook: RECENSIE: HET GROTE FLAPJESBOEK VAN KIKKER

Onze indrukken van het boek Mega gebouwen

Mijn man vroeg al dagen of het boek Mega gebouwen al binnen was. Hij houdt van techniek en bouwen en wilde dit pakket erg graag testen. Zodra het binnen was ging hij aan de slag.

Je begint met de kartonnen onderdelen: deze moeten uit een groot vel gehaald worden. Dit is ook het enige nadeel van het pakket, deze onderdelen zijn van karton en daarom zijn ze kwetsbaar.

In het boek lees je over de gebouwen, hoe constructies werken en je krijgt uitleg over de gebouwen die je kan bouwen met de materialen. Onze kinderen kozen voor het reuzenrad. De oudste kon, met hulp, goed meewerken. Zelfstandig is dit voor een kind van 5 jaar nog te lastig. De jongste van 3 vond het leuk, maar met hem moeten we apart aan de slag. Als grote zus zich er niet mee kan bemoeien.

Wij vinden dit boek/pakket echt een aanrader. Het is mooi vormgegeven, het boek is duidelijk geschreven en het bouwen is erg leuk. Vergelijk het met een 3D-puzzel maar dan één waarbij je er ook nog wat van leert. De prijs van € 20, – is het boek echt waard.