mijn eerste codeerboek

Recensie: Mijn eerste codeerboek

(Door Karlien) Wij mochten het boek “mijn eerste codeerboek” testen. Een boek vol met flapjes, plaatjes en vrolijke kleuren. Mijn kinderen konden niet wachten om het boek te lezen. 

Kinderen beginnen tegenwoordig op jonge leeftijd al met programmeren. Voordat je begint met programmeren, wil je wel weten waar je mee te maken hebt. Want hoe geef je een goede opdracht (commando) aan een computer. En wat is een bug? Daar gaat dit boek over.

Mijn eerste codeerboek

Het boek begint met het hoofdstuk: hoe je een supercodeur wordt. Blijf proberen, wees creatief en werk samen. Het boek is redelijk eenvoudig geschreven, kinderen op het niveau van groep 4 of 5 kunnen het redelijk zelfstandig lezen. Redelijk, omdat woorden als supercodeur, bugs en sequenties niet de makkelijkste woorden zijn om te lezen.

Ik zie het boek daarom echt als een boek dat je samen met je kind leest. Iedere twee pagina’s gaan over een thema en daar is een spel over gemaakt. Bijvoorbeeld “zet het in elkaar” en “data bewaren”. De kinderen leren spelenderwijs meer over programmeren.

Aan het eind van het boek worden de begrippen nog eens helder uitgelegd.

Bekijk het boek hier

Lees ook: TOFFE GADGET: CHIPPER VAN WOWWEE CHIPPIES

Onze ervaringen

De opdrachten zijn heel leuk om te doen. Dochter van 5 jaar (groep 4/5) had hier weinig moeite mee, maar vond het wel erg leuk. Peuter keek graag mee naar alle kleuren en figuren.

Dit boek zou ik inzetten als je echt met programmeren aan de slag wilt, in de klas of thuis. Dan sluit het mooi aan op het leren coderen en je kind krijgt direct een verdieping.

 

Leren programmeren met mijn eerste codeerboek