(Door Judith) Wat is er leuker dan samen met je kind iets maken of bouwen? In mijn geval was het kijken naar mijn oudste dochter en haar vader die samen iets bouwden, namelijk een huis vol met elektrotechnische snufjes: het Elektrohuis.

Elektrotechniek

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder techniek. Ravensburger heeft diverse sets ontworpen om kinderen op een spannende manier te laten experimenteren met techniek, zo ook de set Elektrohuis. De sets zijn eigenlijk soort technische ontdekdozen. Door middel van experimenten en spel ervaren kinderen allerlei aspecten van elektra. Bij de set zit een duidelijke handleiding. In deze handleiding staat ook hoe de verschillende technische onderdelen werken.

Bekijk het hier

Elektrohuis

Met de set die wij mochten uitproberen kun je je eigen elektrohuis bouwen met daarin een geprogrammeerde printplaat, een schemersensor en licht- en geluidmodules. Stap voor stap ga je aan de slag om je eigen kartonnen huis te bouwen. Het huis bouw je volgens de bijgeleverde beschrijving en zodoende ga je aan de slag met diverse kabels en stroomgeleidende inkt en allerlei andere technische snufjes.

Na het bouwen ontdek je een aantal geheimen. Wat schuilt er bijvoorbeeld achter het spiegelfolie in het raam? Wat is een LED en hoe krijg je bepaalde geluidjes?

Lees ook: ENERGIEBEWUSTE OPVOEDING: MAAK ER EEN SPELLETJE VAN

Bouwen klaar? Spelen maar….

Na het bouwen komt het spelen met het huis. Niet alleen onze grote boef vond het erg leuk, maar ook onze drie jarige peuter speelt maar wat graag met het huis. Een lampje dat aangaat wanneer het donker wordt, het geluid van een deurbel dat je krijgt wanneer je op de bel drukt, een luik dat je opendoet en daarna…….. Tsja, we kunnen natuurlijk niet alles verklappen op jufmaike.nl 😉

Recensie: ScienceX Elektrohuis

 

Review ScienceX Elektro Huis