Reclame op jufmaike.nl

Reclame op jufmaike.nl

Ik krijg wel eens de vraag waarom er reclame op jufmaike.nl staat en hoe ik dit vermeld. Ik wil dit graag uitleggen en zo eerlijk mogelijk naar jullie zijn. 

Waarom reclame?

Mijn blog is een behoorlijk uit de hand gelopen hobby die nu vijf jaar bestaat. Inmiddels kan ik er dus ook inkomsten uithalen. Ik vind het heerlijk om te schrijven, ideeën uit te werken en creatief bezig te zijn. Daarom vind ik het extra fijn dat het nu ook mijn bedrijf is geworden en ik er een beetje van kan leven. Ik vind het zelfs zo fijn, dat ik er graag nog meer tijd in wil steken en er nog meer mijn werk van wil maken. Maar dan moet ik er wel wat aan verdienen.

Kosten

Voor de site maak ik veel kosten: een nieuwe laptop, een goede camera, materiaal om foto’s van te maken en ideeën bij te bedenken, de hosting en onderhoud van de site (wat steeds meer kost nu de site groter wordt).
Hier gaat het eerste geld naar toe dat ik verdien.

Tijd

Qua uren steek ik nu veel meer tijd in de site dan dat ik verdien. Natuurlijk schrijf ik zelf zoveel mogelijk berichten waar ik ook ideeën voor bedenk. Maar ik heb ook veel contact met bedrijven, voor gesponsorde artikelen, maar ook om leuke winacties voor jullie te organiseren. Daarnaast redigeer ik de blogs van mijn bloggersteam en houd ik social media bij.

Ik sta 2,5 dag per week voor de klas en ik ben moeder van een peuter. Ik werk een dag per week voor de site en daarnaast steek ik bijna al mijn vrije tijd in de site en social media. Ik durf de uren niet te tellen ;).

Eigen content

Ik plaats zoveel mogelijk content (tekst) van mezelf, zodat het niet enkel een reclamesite wordt.
Ik probeer enkel een keer per week een advertorial te plaatsen. Maar het kan ook zijn dat er weken niets komt en dan een aantal bedrijven achter elkaar.

Reclame op jufmaike.nl

Banners

Mijn eerste inkomsten haal ik uit de banners die ik op de site heb staan. Ik werk hiervoor samen met mijn mediabureau Femmefab. Daarnaast ontvang ik regelmatig de vraag van bedrijven om een banner te plaatsen.

Advertorials

Ook komen er soms advertorials langs op de site. Ik krijg dus betaald om een blog over een product of bedrijf te schrijven. Dit komt via mijn mediabureau binnen of heb ik zelf geregeld met een bedrijf. De tekst is altijd van mezelf en ik probeer het ook altijd vanuit mijzelf te schrijven. Ik moet wel achter het product staan waarover ik schrijf. Ik heb wel eens gehad dat een product niet beviel, dit laat ik dan weten aan het bedrijf. Aan hen dan de keuze om het blog wel te plaatsen, het zo te laten (ik krijg dan ook niet betaald), of een ander product te sturen.

#jufmaikeadd

Om nog transparanter te zijn naar jullie, maak ik vanaf nu gebruik van #jufmaikeadd. Deze # komt boven een blog te staan, hieraan kun je zien dat iets gesponsord is. Bedrijven vinden het vaak niet fijn als ik advertorial bij het blog zet of een afbeelding plaats die dit duidelijk maakt. Zo loop ik advertorials mis. Om wel transparant te zijn, maar ook bedrijven een kans te geven kies ik voor #jufmaikeadd met een link naar mijn disclaimer. Hierin wordt ook uitgelegd hoe reclame op mijn site werkt. Als je deze # ziet, weet je dus dat het artikel gesponsord is. Het idee voor deze speciale # vond ik bij Kelly Caresse.

Social media

Ook op social media komt wel eens een gesponsorde post langs. Ik maak dan gebruik van het verplichte #spon.

Gastbloggers

Advertorials schrijf ik altijd zelf. Soms schrijft een van mijn gastbloggers ook over een bedrijf, zij kiezen hier zelf voor. Dit is altijd om jullie te informeren, hier worden de gastbloggers en ik niet voor betaald.

Gesponsorde producten en winacties

Ik krijg regelmatig de vraag om iets te testen of om een winactie te organiseren. Ik maak ook zelf contact met bedrijven met de vraag naar producten.
Ik mag nu vaak producten, uitjes en weekendjes weg testen, heel leuk! Ik krijg hier dus niet voor betaald, maar krijg het uitje, de producten of het weekendje gratis.

Ik maak dit duidelijk door bovenstaande banner met ook een link naar mijn disclaimer.

Ik probeer een grote doelgroep aan te spreken: ouders, leiders in de kinderopvang en peuterspeelzaal en leerkrachten. Daarom zie je veel verschillende producten voorbij komen.
Ook hiervoor geldt dat ik er wel achter moet staan, anders neem ik contact op met het bedrijf.
Soms schrijf ik ook zelf over producten waar ik achter sta zonder dat ik iets gekregen heb, ik zet dan bovenaan in het blog: dit product heb ik niet gekregen.

Affiliate

Voor een aantal producten staan affiliate links op mijn site. Een voorbeeld is Bol.com. Als je via mijn site naar die site gaat en hier producten koopt, krijg ik een commissie.

Ik hoop dat ik zo wat duidelijker ben in waarom ik reclame plaats en hoe ik dit duidelijk maak naar jullie. Als jullie hier nog vragen over hebben of tips willen geven, hoor ik het graag.