waarom de herfst zo fijn is voor kinderen

10 redenen waarom de herfst fijn is voor kinderen

Kinderen halen frisse neuzen, springen in de plassen en hebben heel veel gratis speelmateriaal. 10 redenen waarom de herfst fijn is voor kinderen. 

Redenen waarom de herfst fijn is voor kinderen

1. Frisse neus

Het bekende ‘frisse neus halen’ moet lukken nu het wat kouder is. Een paar keer naar buiten als pauze is voor elk kind (en volwassene) fijn.

2. Herfsgeur

Ik ben er dol op, de geur van natte bladeren, kastanjes, eikels en andere herfstspullen. Kinderen zijn ook gevoelig voor geur en vinden de herfstgeuren heerlijk om op te snuiven tijdens dat frisse neus halen.

3. Herfstmaterialen

Wat brengt de herfst mooi spelmateriaal! Zo maar, gratis! Kastanjes tellen, letters leggen met eikels, ontdekken wat er onder de schil zit. Er is zoveel mee te doen!
Lees ook: 35 KEER SPELEND LEREN HERFST MATERIAAL en TELKAARTEN HERFST

4. Herfstwandeling

Wat is het heerlijk om een herfstwandeling maken met de kinderen, die verwondering! Kinderen vinden de verkleurde bladeren, al het herfstmateriaal en de verschillende weertypen magisch.

5. Spelen met bladeren

Ken je dat? De kinderen maken een grote berg bladeren op het plein om te spelen. Ze rennen er doorheen, springen eroverheen en gooien alle bladeren in de lucht. Heerlijk spelmateriaal voor buiten!

6. Boeken lezen

Boekjes lezen terwijl de regen tegen de ruiten slaat is veel fijner dan voorlezen terwijl je probeert de hitte het lokaal of de huiskamer uit te drijven.

7. Onderzoeken

‘Wow, ik zie mijn adem!’ Zoveel moois om te onderzoeken in de herfst, zoals de wasem van je adem te zien in de kou.

8. Naar het bos

De herfst is het seizoen om heerlijk lang te struinen in het bos. Kinderen zoeken naar de beste tak, vinden holletjes van de dieren en spelen op de boomstronken. Wat een goedkope speeltuin!

9. In de plassen springen

Regenlaarzen en regenpak aan en gaan. Heerlijk in de plassen springen! Wat vinden kinderen nou fijner dan dat?

10. Warme chocolademelk

Wat een fijn moment, lekker samen warme chocolademelk hebben. Is de herfst eigenlijk niet heel gezellig?