Reizen met de boot

Regelmatig waaien we een paar dagen uit op een van de eilanden van Nederland. Reizen met de boot vind ik heerlijk, je bent meteen echt weg! Er staat een reis met de boot wat verder weg hoog op mijn Bucket list. 

Reizen met de boot

Ik ben inmiddels op alle Nederlandse eilanden geweest. Ook ons zoontje heeft Ameland (weliswaar als baby) en Texel gezien. Hij vond het varen natuurlijk helemaal fantastisch. Het met de auto op de boot rijden en dan mogen uitstappen om te varen, dat was al een belevenis op zich. Zodra ik een stap op de boot zet, ben ik meteen helemaal weg. Het vakantiegevoel is meteen aan en ik voel me heerlijk vrij. Zo heb ik wat mooie foto’s kunnen maken met ons zoontje, toen nog in de draagdoek op de boot.

Lees ook: Vakantie op Ameland!

Boot Ameland

Met de boot in Zweden

Maike in Gothenburg

Mijn mooiste reizen met de boot ervaring was in Gothenburg, Zweden. Ik liep hier in 2009 zes weken stage in Trolhattan en ging in die tijd twee keer naar Gothenburg met de trein. Daar kon je met een soort pontje naar verschillende eilandjes trekken rondom Gothenburg. De eilandjes waren vooral bevolkt met huisjes-voor-het-weekend. Meer een trip voor insiders dus. Des te mooier voor mij. Prachtige rotsen en een heerlijk vrij gevoel op het water. Ik vond het geweldig!

Lees ook: mijn verslag van Gothenburg

Gothenburg, Zweden

Cornwall

En nu zou ik heel graag eens naar Cornwall, Engeland gaan. Hoe bijzonder dat er ook een stukje tropisch klimaat is in Engeland! Helderblauwe zee, palmbomen en brede zandstranden, het lijkt me heerlijk om eens naar toe te gaan!

Cornwall

Reizen met de boot naar Cornwall

Vanuit Calais of Duinkerken ben je in twee uur in Dover, Zuid-Engeland met DFDS Seaways. Daarna rijd je in vijf uur naar Cornwall, klinkt best snel voor zo ver weg. Je kunt de auto op de boot zetten, heel handig om makkelijk verder te kunnen rijden in Engeland. Het staat hoog op mijn Bucket list, dus wie weet gaan we deze toch nog eens ondernemen als gezin.

Welke reis wil jij graag met de boot maken? 

Uitgelichte foto en foto Cornwall: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren