Rekenen kerst kleuters en groep 3

Rekenen kerst kleuters en groep 3

Ik heb gratis materiaal gemaakt in het thema kerst: Rekenen kerst kleuters en groep 3 (en fijne motoriek). Mozaïek, spiegelen en een kerstboom versieren. De afbeeldingen kocht ik bij Teachers pay teachers. Je kunt het gebruiken zoals jij wil: in kleur, in zwart-wit, gelamineerd, of de kinderen zelf laten knippen en plakken.

Rekenen kerst kleuters en groep 3

Ik heb verschillend materiaal gemaakt. De vorm is een werkboekje, maar je kunt het zo uitprinten en gebruiken als je zelf wilt.

Mozaïek kerst

Het mozaïek kun je in kleur uitprinten en lamineren, zodat de kinderen het kunnen neerleggen en het netjes blijft. Je kunt er ook een werkblad van maken door alleen het zwart-wit gedeelte uit te printen. De kinderen knippen de losse onderdelen en plakken dit op het lege figuur. Ze kunnen het ook inkleuren.

mozaïek kerst

Download

Spiegelen

Bij het spiegelen kun je ook weer kiezen voor de gekleurde of de zwart-wit versie. Je kunt de kinderen alleen het effect laten zien met de spiegel. Maar zeker in groep 3 is het ook leuk om de kinderen de andere kant te laten tekenen.

kerst spiegelen

Download

Kerstboom versieren

Ook hier kun je weer goed kiezen. Laat de kinderen de gekleurde kerstboom versieren, wel handig om alles te lamineren en wellicht op A3 af te drukken. Als je klittenband achter de ballen etc. plakt, kan het nog jaren mee en veelvuldig gebruikt worden. Je kunt de kinderen ook de zwart-wit versie geven om zelf te knippen en te plakken of ze de lege kerstboom laten versieren.

kerstboom versieren

Download

Veel plezier ermee!