Respect voor leerkrachten

Respect voor leerkrachten

(Door Danielle) De herfstvakantie is ten einde, de scholen zijn weer begonnen. Dat betekent voor leerkrachten dat de tijd van achterover leunen voorbij is en er van alles voorbereid moet worden tot aan de volgende vakantie (lees adempauze). Jeetje wat heb ik een respect voor leerkrachten zeg! 

Tuurlijk… het is hun vak, ze hebben er voor gekozen maar toch! Waar ik soms moeite heb twee stuks in bedwang te houden wordt er van leerkrachten verwacht dat ze met gemak 30 kids in het gareel weten te houden, het gezellig maken en houden,  ondertussen wat brandjes blussen en oh ja… en de leerlingen ook nog wat bij te kunnen brengen. We vertrouwen er blindelings op, het voelt als een gewoonte, ze hebben er toch voor geleerd?

Respect voor leerkrachten

Maar toch! Het zal niet altijd meevallen. Sommige ouders die het beter weten of die moeite hebben met het loslaten van hun kind. Ouders die het niet zo eens zijn met het advies dat hun kind krijgt. Ouders op moeten trommelen te helpen met activiteiten… zal ik nog effe doorgaan? Daarom dik verdiende respect, ben maar wat blij met jullie!!

Top 10 respect voor leerkrachten

  1. Leerkrachten hebben engelengeduld! (Iets waar ik stikjaloers op ben!)
  2. Ze zijn über creatief en altijd in voor leuke nieuwe knutsels en activiteiten. (Ik moet altijd inspiratie overal vandaan halen en zodra ik het gevonden heb, heb ik geen zin meer.)
  3. Ze kunnen onze kinderen zo veel mooie nieuwe dingen leren. (Ik ben alleen maar dingen aan het afleren, ook een vak apart!)
  4. Ze luisteren aandachtig naar onze kids. (Hoeven ondertussen geen was te vouwen, eten te koken, mails te beantwoorden om vervolgens een mompelend antwoord geven.)
  5. Ze zijn een kei in problemen oplossen. (Iets wat mij minder goed afgaat, waarom lukt het op school wel? Misschien moet ik maar bij ze in de leer.)
  6. Ze moeten stuk voor stuk elk kind kunnen beoordelen en begeleiden. (Petje af!)
  7. Hebben hele duidelijke regels die ook nog werken ook. (Die duidelijke huisregels zijn anders!)
  8. Eenmaal thuis moet is er ook nog nakijkwerk gedaan worden, zijn er studiedagen en wat dacht je van de 10 minuten gesprekken maal 30 kids! (Heftig!!)
  9. Pesten… ook zo’n dingetje! Ze moeten er maar aan gaan staan en de boel sussen en oplossen. (Dikke respect!!)
  10. Respect voor het feit dat leerkrachten niet altijd met respect behandeld worden en dan toch de volgende dag weer fris en fruitig voor de klas staan!

Dikke duim! Liefs Daan

Lees ook 12 KEER WAAROM LEERKRACHTEN GEWELDIG ZIJN

Uitgelichte foto:  Shutterstock