Dutch Design Brand kerststal

Review: Dutch Design Brand kerststal

Ik kreeg de Dutch Design Brand kerststal. Een kerststal van karton, heel bijzonder! 

Ik kreeg een kartonnen doos opgestuurd van het merk Dutch Design Brand.

Dutch Design Brand

Dutch Design Brand staat voor duurzame, praktische producten die zich onderscheiden door eenvoud en schoonheid. Ze streven naar betaalbaar design dat breed toegankelijk moet zijn voor een grote groep mensen. Respect voor mens en milieu is daarbij een basisvoorwaarde.

Het begon allemaal in 2011 met het bekende kartonnen krukje, een groot succes. Nu is er dus een hele lijn met innovatieve producten van karton.

Dutch Design Brand kerststal

Dutch Design Brand kerststal

De kartonnen doos die ik opgestuurd kreeg met de Dutch Design Brand kerststal erin, bleek de stal zelf te zijn. De tekeningen stonden er al in, ik hoefde enkel de figuren uit de doos te halen en de deur en de raampjes te openen.

Ik zette de stal op een tafeltje tegen de muur, zodat deze niet omvalt. De figuren zitten al los in de doos, alleen de onderkant moet er nog aan vast, zodat ze rechtop blijven staan. De figuren zien er stevig uit en zowel de figuren als de doos zijn mooi geïllustreerd.

Onze peuter probeerde het uit

Dutch Design Brand kerststal

Onze peuter begon meteen met spelen. Het blaten van de schapen was door het hele huis te horen. De engel ging de lucht in en Jozef, Maria en babytje Jezus werden verplaatst.

Het geheel nodigt ook uit tot het vertellen van het echte kerstverhaal. Alle elementen zijn ervoor aanwezig. Je kunt het verhaal spelen en de kinderen kunnen het weer naspelen.

Volgende week gaat de kerststal mee de klas is. Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden en hoe lang het karton goed blijft.

De Dutch Design Kerststal kost € 16,95 en is dus te versturen in de doos.

De verkooppunten kun je op de site vinden.