Review en tips Blitz van Rian Visser

Review en tips Blitz van Rian Visser

Ik las Blitz in de zomervakantie via de vakantiebieb. Een grappig boek voor kinderen die E3 of M4 lezen, voor groep 3 en groep 4 dus. Lestips bij het boek. 

Blitz

Blitz woont op bol Nul, in zijn eentje, dus hij heeft niet veel te doen. Het enige wat Blitz doet elke dag is lekkers eten uit zijn boom en slapen. Op een dag is er plotseling een verdwaalde vogel. Blitz is wel heel benieuwd waar Tjilp vandaan komt, dus reist hij hem achterna. Om naar die bol te gaan moet hij wel zijn geliefde boom omhakken om er een raket van te maken. Maar daar sluiten ze hem op als bezienswaardigheid! Zou Blitz nog wegkomen?
De illustraties zijn van Lars Deltrap, hij maakt ook animaties voor Sesamstraat. Inmiddels is er een hele serie over Blitz.

Wat vind ik?

Een grappig boekje met leuke illustraties die de kinderen van groep 3 en 4 zeker grappig gaan vinden. Het past heel goed bij het thema Vriendschap, Blitz zoekt natuurlijk een vriend! Het leent zich goed om moeilijke onderwerpen aan te kaarten. Wat doe je als iemand zich niet gezien voelt en geen vrienden heeft?
Een leuk boek voor kinderen die al aardig kunnen lezen in de leeftijd van 6,7 jaar.

Blitz

Lestips

Digibordles

Rian Visser heeft zelf al leuke digibordlessen gemaakt voor in de klas.
In de digibordles ‘Hoe wordt een boek gemaakt geeft de titel al het onderwerp aan, compleet met moeilijke woorden als manuscript en een katern.

Schrijven

Laat de kinderen beschrijven hoe de planeet van hun dromen eruit ziet. Laat ze hier eerst in stilte goed over nadenken. Stel de kinderen vragen als: hoe ruikt het? Welke geluiden hoor je? Wat wil je als eerste op de planeet doen, wat is het mooiste onderdeel? voor inspiratie.

Creatief

Ontwerp een planeet voor Blitz. Laat de kinderen bedenken hoe zij de planeet voor Blitz willen inrichten: welk eten is er en welke planten bijvoorbeeld. Laat ze een bol schilderen op een groot vel. Vervolgens mogen ze er de onderdelen op schilderen die ze willen voor Blitz.

Koop het boek in de lokale boekhandel of hier.

Bekijk ook: KINDERBOEKENWEEK 2018 VRIENDSCHAP; KOM ERBIJ!