Review: De gids over autisme bij kids

Handig: De gids over autisme bij kids van Scrivo Media. Een handzaam, praktisch boekje met 80 tips voor ouders en leerkrachten. 


Uitgeverij Scrivo Media heeft een nieuw handboek in de Kanguru-reeks: ‘De gids over autisme bij kids’. Tachtig praktische tips en concrete antwoorden voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders. De gids heeft aandacht voor verschillende thema’s, zoals: zelfstandig worden, school en overprikkeling.

De Kanguru-reeks
De Kanguru-reeks bestaat uit acht handzame en laagdrempelige boekjes voor bijzondere opvoedsituaties. Andere gidsen in deze serie gaan onder andere over hoogbegaafde kinderen, scheidende ouders, rouw en hooggevoelige kinderen. Handboeken die ouders en leerkrachten informeren en daarmee begrip kweken, zodat zij kinderen goed kunnen begeleiden.

Ervaring
De gids over autisme is geschreven door Karin Scheffer, die psychosociaal hulpverlener is én als moeder ervaring heeft met autisme. Karin wilde haar verhaal en ervaringen met anderen delen.

De gids over autisme bij kids
De gids over autisme bij kids is heel handzaam, het paste bij mij in de tas. Ik nam het mee onderweg voor in de trein. Door de overzichtelijke hoofdstukken (een per bladzijde), leest het makkelijk en snel. Ik las telkens een aantal bladzijdes, om de informatie goed tot me door te laten dringen. Ik legde het weg om de volgende dag weer verder te lezen. De tips waren herkenbaar en ik las ook weer wat nieuwe zaken.
Het is een fijn boekje voor ouders en professionals om te leren omgaan met een kind met autisme. Het biedt ook genoeg stof om er met elkaar in gesprek over te gaan en zo de beste manier te vinden om het kind te begeleiden.
Het kost €9,95 en is onder andere te koop bij Scrivomedia.