Hape houten keuken

Review: Hape houten keuken

Onze zoon vraagt al maanden om een keukentje. Hij is er dol op bij de peuterspeelzaal en bij de Ikea is hij er helemaal niet bij weg te slaan. Ik kreeg (een deel) van de Hape houten keuken van Eerlijk Speelgoed. 

Onze peuter krijgt de keuken voor Sinterklaas, maar ik heb ‘m wel vast in elkaar gezet.

Eerlijk speelgoed

Webwinkel Eerlijk Speelgoed is opgericht in 2014 door Wendy Venema. Zij was toen zwanger van haar eerste kind. Zij en haar partner merkten dat de vraag naar eerlijk  en duurzaam, houten speelgoed groter was dan het aanbod. Ze vonden het dus tijd voor een webshop! Naast een vaste collectie van onder andere PlanToys, Wonderworld en Hape, zijn er regelmatig leuke aanvullingen in bepaalde thema’s.

Hape

Hape is een populair merk voor houten speelgoed. Ik heb al eens een review van de magnetische letters geschreven, ook heel mooi materiaal.

Hape houten keuken

Hape houten keuken verpakking

De keuken werd in een goed verpakte doos geleverd. Deze doos zat in een grote doos met beschermingsmateriaal. De foto’s van het opbouwen zijn wat donker (of met flits gemaakt). Ik moest de keuken in de avond in elkaar zetten, aangezien onze zoon het nog niet mocht zien. ;)

In elkaar zetten

Hape houten keuken verpakkingsmateriaal

Ook de onderdelen waren heel goed verpakt, zodat er zo weinig mogelijk beschadiging was. Ik zag later alleen een kleine beschadiging bij het ovendeurtje, maar dat kan ook tijdens het opbouwen zijn gebeurd.

Hape houten keuken in elkaar zetten

Het in elkaar zetten was vrij eenvoudig. De beschrijving was duidelijk met namen voor de schroeven en het bijgeleverde gereedschap werkte prima. Ik had al snel de onderkant in elkaar. En ja, ik kon het zelf. Geen hulp van de man nodig ;).

De keuken

Hape houten keuken

De Hape houten keuken ziet er heel mooi uit, ik weet zeker dat onze zoon er heel blij mee zal zijn! Het is stevig, heeft leuke draaiknoppen en de deuren werken met een handig magneetsysteem. Ze zijn dus niet te zwaar om open en dicht te doen. Qua maat is het ideaal voor een peuter. Op de verpakking staat vanaf drie, maar ik vind hem al vanaf twee jaar geschikt.

De keuken is vrij smal, dus het past goed in elke woonkamer.

De binnenkant

Hape houten keuken binnenkant

De binnenkant ziet er ook heel degelijk uit. Ik vond het alleen jammer dat ik niet door had dat ik de schroef veel te ver draaide. Ik dacht dat het nog niet goed aan elkaar klikte, dus draaide ik maar door. Daardoor kwam de schroef onderin het keukentje iets omhoog wat de bodem een beetje heeft beschadigd. Hopelijk heeft onze zoon er geen last van met spelen.

Ik kan niet wachten tot hij dit mooie grote cadeau mag openmaken!