Hubelino leren tellen

Review Hubelino rekenen en win Hubelino tellen

Een hele toffe winactie vandaag, je kunt namelijk Hubelino tellen winnen! Ook laat ik je zien wat je met Hubelino rekenen kunt. Mooi voor in de klas én thuis!

Hubelino

Hubelino is educatief speelgoed dat compatibel is met de blokjes van Duplo. Veel kinderen hebben veel plezier en leren techniek door de Hubelino knikkerbaan, maar er is ook ander leuk educatief speelgoed.

Lees ook: SPELEN MET HUBELINO EN DUPLO

Hubelino woorden leren

Ik schreef al eens over Hubelino woorden leren. Ik heb dit materiaal achter gelaten in mijn klas, daar wordt volop mee gespeeld.

Lees ook: HUBELINO WOORDEN LEREN

Hubelino rekenen

Nu kreeg ik twee pakketten om te leren rekenen met Hubelino en het leren tellen pakket mag ik weggeven. Lees onderaan het blog wat je daarvoor moet doen.

Hubelino leren tellen

Hubelino tellen

De doos Hubelino tellen bevat kleine bouwplaten, getalblokken met de cijfers 1 tot en met 10 en hoeveelheidsblokken die matchen met de getalblokken. Hiermee kunnen de kinderen leren tellen. Ook worden er verschillende begrippen aangeleerd, zoals de cijfers, getalbeelden op de vingers, de dobbelsteen, het kralenrek en turven.

Aan de slag

Ik ging thuis aan de slag met het materiaal met onze kleuter. Het materiaal nodigt uit om meteen te spelen, hij had niet veel uitleg nodig. De blokjes corresponderen met elkaar, niet alleen door het aantal, maar ook door de kleur. Dat is fijn voor de kinderen die net beginnen met het herkennen van de cijferbeelden. Voor kinderen die de getallen al kennen, is het wat te makkelijk. Maar dan kun je andere leuke spelletjes doen met het materiaal.

Ik filmde de unboxing van het pakket.

Spelen met Hubelino tellen

Hubelino tellenTorens maken

Onze kleuter vond het ook leuk om met een vriendje met de Hubelino te spelen. Ik bedacht dat je ook mooie torens kunt maken met Duplo blokjes bij het juiste aantal. Ik gebruikte de witte blokjes die we kregen bij de Hubelino knikkerbaan, maar je kunt natuurlijk ook “gewone” Duplo blokken gebruiken.

Getalrij

Getalrij Hubelino tellen

Je kunt een getalrij maken met de blokjes. Laat hier en daar een cijfer weg. Kan het kind de getalrij afmaken? En ziet het welk getal mist?

Dobbelen

Je kunt een spelletje doen met de dobbelsteen. Laat het kind dobbelen met een of twee dobbelstenen en zo snel mogelijk het juiste beeld van de dobbelsteen van de blokjes pakken. Je kunt het uitbreiden door het kind het juiste getal te laten pakken. Speel door tot alle blokjes op zijn. Wie heeft de meeste blokjes veroverd?

Lesbrief

Je kunt een lesbrief bestellen bij Hubelino tellen. Hier staan ook leuke spellen in om te doen met het materiaal, zodat je het leren tellen kunt uitbreiden. Zo kun je een bouwplan maken, de kinderen bouwen het aantal blokjes op elkaar dat je neerlegt in het cijfer. Ook kun je bingo spelen en zo snel mogelijk het juiste getalbeeld pakken.

Hubelino leren rekenen

Hubelino leren rekenen

We speelden buiten op een kleedje met de Hubelino, vandaar dat je wat zand op de foto ziet, we veegden het er gelukkig zo af ;). Op de doos van Hubelino rekenen staat dat het materiaal voor zes jaar en ouder is, maar ik vind dat je er ook al heel goed mee kunt werken in de kleuterklas. Ik filmde de unboxing en schrijf hieronder wat je er mee kunt doen.

In de doos zit een grote bouwplaat, kleine bouwplaten, rekenblokken met de getallen 1 tot en met 10, de symbolen +, -, =, <> en rode en gele telblokken.

Spelen met Hubelino rekenen

Tellen

Hubelino leren rekenen

Ook met dit materiaal kun je goed oefenen met leren tellen en de getalbeelden inoefenen. Leg een bepaald aantal blokjes neer en laat het kind het juiste cijfer erbij zoeken. Of doe het andersom: leg de cijfers neer en laat het kind het juiste aantal blokjes erbij tellen. Oefen ook eens boven het tiental, dus bijvoorbeeld met het cijfer 15. Leg deze op de grote bouwplaat, zodat het kind ook dat juiste aantal kan tellen.

Sommen maken

Hubelino leren rekenen

Met de kleuren van de blokjes kun je goed sommen maken. Voor onze vierjarige bedacht ik simpele sommetjes en maakte ze visueel door de gele en rode blokjes te gebruiken. Geel voor het sommetje en rood voor het antwoord. Je kunt het nog wat makkelijker maken door er een verhaaltje bij te vertellen, zoals: Je hebt 1 snoepje en je krijgt er 1 bij. Hoeveel snoepjes heb je dan?

Lesbrief

Ook bij dit pakket kun je een lesbrief bestellen met leuke lessen en spelletjes. Zo kun je oefenen met meer en minder, sommen dobbelen, oefenen met het – teken en oefenen met splitsen.

Ik vind het prachtig materiaal waar je veel kanten mee op kan. Zowel thuis als op school kun je, na instructie, goed het tellen en rekenen oefenen met Hubelino. 

Win Hubelino tellen

Ik mag van Robbie’s toys een pakket Hubelino tellen weggeven. Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter voor wie je het wilt winnen en waarom. Dinsdag 1 mei maak ik de winnaar bekend.

banner producten

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren