KleuterSmoeltjesSchrift

Review en win: KleuterSmoeltjesSchrift

(Door Melanie) We ontvingen thuis het KleuterSmoeltjesSchrift van Scrivomedia. Het KleuterSmoeltjesSchrift is ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar en die nog te jong zijn voor de andere smoeltjesschriften. Het is een klein dagboekje waarin je kan invullen hoe de dag is geweest. Je kunt ook een exemplaar winnen! 

Het KleuterSmoeltjesSchrift

Bij het uitpakken zagen wij direct een leuk, fel gekleurd boekje vol met smileys. Dat spreekt aan! Voor kinderen van deze leeftijd kan het heel moeilijk zijn om zich verbaal uit te drukken en daar heeft dit schrift goed op ingespeeld. In dit schrift kunnen ze namelijk aan de hand van smileys aangeven wat ze hebben gedaan en hoe ze zich daarbij voelde.

Onze dochter is bijna 3.5, maar een pienter klein ding met een ontwikkelingsvoorsprong van ongeveer 1.5 jaar en dus een perfecte kandidaat om dit schriftje te testen. Door haar voorsprong is het nog wel eens een wirwar van gedachtes in haar hoofd, niet passend bij haar leeftijd. Emoties en gevoelens waar je als 3-jarige nog helemaal niet mee bezig zou moeten zijn.

KleuterSmoeltjesSchrift

Aan de slag

Na het uitpakken wilde ze eigenlijk gelijk al aan de slag, het boekje nodigt door de kleur en de plaatjes ook echt uit om verder te kijken. Op de eerste bladzijde staat een uitgebreide inleiding die ik ook samen met haar doorgenomen heb. Hierna werd ze nog enthousiaster om te beginnen. Na het eten mocht ze dus voor het eerst in het schriftje schrijven. Met pennen, potloden, kleurtjes en stiften in de aanslag nam ze plaats aan tafel. Ik las de vraag boven de smileys voor en zelf kon ze de vragen ‘beantwoorden’. Het beantwoorden gebeurde door een cirkel rond het voor haar geldende antwoord te zetten.

KleuterSmoeltjesSchrift

De vragen zijn duidelijk alleen soms zijn er twee antwoorden mogelijk en dan komt de doordenker in onze dochter naar boven… ‘Mam, ik heb vandaag buiten maar ook binnen gespeeld en een beetje alleen maar ook samen. Dit was wel leuk vandaag mam, maar dit was ook niet zo leuk wat moet ik nu invullen? Door de vragen voor haar specifieker te maken kwam ze er toch uit. En soms zijn er gewoon twee antwoorden mogelijk, dat is ook prima. Na deze eerste keer mocht het schriftje mee naar haar bed en kreeg daar een mooi plekje! Ze koos haar favoriete pen en deze mocht op het plankje erbij. De dagen die volgde ging het invullen steeds beter. Ik hoef inmiddels de vraag niet meer voor te lezen, dat doet ze zelf (niet het lezen, wel het vertellen) en ook het invullen gaat zonder hulp. Alleen voor de extra opdracht heeft ze iets hulp nodig omdat dit elke dat iets anders is.

Conclusie

KleuterSmoeltjesSchrift

Nu ruim een week verder en het is absoluut een aanvulling op ons avondritueel. Het invullen neemt ongeveer 15 minuutjes in beslag, de gesprekken soms iets langer. Na het bad, pyjama aantrekken en tandenpoetsen vult ze het boekje in, we kletsen er over, sluiten het af. Daarna lees ik nog een verhaaltje voor zodat het ook écht afgesloten is. Door dit schriftje is ze in staat over haar gevoelens te praten en ook in andere situaties komen de smileys van pas. Zo was er vorige week een verjaardag waar we naar toe gingen. Ze heeft altijd wat moeite met verjaardagen en waar ze normaal gaat huilen, jammeren en piepen kon ze nu zeggen ‘maar mam het is wel een beetje spannend! Helemaal als we zo binnen komen.’ Door dat ze de emotie nu herkent en kan uitspreken kan ik er iets mee doen.

Daarbij is het voor kinderen vooral leuk om het schriftje bij te houden, stickers uit te zoeken en alles zelf in te vullen. Ze hebben even hulp nodig in het begin maar al snel kunnen ze alleen aan de slag.

Wij zijn verslaafd! En ik weet een leuk verjaardagscadeautje voor als ze straks naar de basisschool gaat!

Lees ook: REVIEW: DE GIDS OVER AUTISME BIJ KIDS

WIN

Je maakt kans op een exemplaar van het KleuterSmoeltjesSchrift. 

Wat moet je doen?

Laat hieronder in een reactie weten voor wie je het boekje wilt winnen. Dinsdag 2 mei maak ik de winnaar bekend.

banner producten