Review: Leerkracht organizer

De Leerkracht organizer is een speciale nieuwe agenda voor leerkrachten. Ik mocht hem testen en vertel er graag over.  Een speciale agenda voor leerkrachten, wat een uitvinding! Wat ik ervan vind en waarom het een speciale leerkracht agenda is, lees je in dit blog. Leerkracht organizer

Waarom een leerkracht organizer?

Agenda’s zijn er zat. In allerlei winkels kun je nu al de agenda’s vinden voor schooljaar 2014/2015. Je kunt je werkzaken prima invullen. Maar wat deze agenda uniek maakt, is dat je op een dag je schoolwerk kunt invullen en ook je privézaken. Hier zijn aparte kopjes voor. Dagen school thuis Er is ruimte voor vergaderpunten en overdracht. Onder de week staat een to do list die je kunt invullen. En de topper: er zitten stickers in die je kunt plakken bij de belangrijke schoolzaken en speciale privé stickers, zoals voor een etentje en me-time (als moeder zeker erg fijn).  sticker Ik heb nu mijn agenda online. Handig om ‘m altijd bij me te hebben, want ik gebruik mijn telefoon. Toch merk ik dat ik het niet zo fijn vind om mijn werkagenda ook op mijn telefoon te hebben. Zeker in mijn verlofperiode wilde ik graag alleen privé op mijn telefoon. Ik vind het toch prettiger om werkzaken op papier te hebben. En privé kan ik er nu ook goed in kwijt. 

Wat vind ik ervan?

Ik werd al blij toen ik het pakje open maakte. Een fijne, strakke vormgeving met duidelijk label, die agenda is van mij!
Er zitten mapjes in waar je leuke frutsels of foto’s in kunt doen. Bij mij komen de mapjes vast vol met foto’s van onze zoon, Luka.

Ik word heel blij van de ringband. Dat betekent dat je hem makkelijk op je bureau neer kunt leggen en zo snel overzicht hebt op je week. Je zou de agenda ook alleen op school kunnen gebruiken en hem lekker op je bureau, open laten liggen.
De stickers zijn ontzettend leuk! Ik kan nu al niet wachten tot ik alle dagen kan vol plakken. Daar ben ik juf voor. Lekker creatief bezig zijn en je agenda opvrolijken. De teamvergadering is roze-rood, om maar niet te vergeten, ahum.

Ik vind het handig dat de feestdagen, begin van de seizoenen en de schoolvakanties erin staan. Zo ben je altijd op de hoogte van de gebeurtenissen waar de leerlingen mee bezig zullen zijn.
Wat ik ook altijd fijn vind, is papier waar ik ook met potlood op kan schrijven. Zeker in het begin van het jaar wil ik de agenda nog netjes houden en schrijf ik er het liefst met potlood in. Ik houd niet zo van dat gladde papier.

Ik vind de agenda wel wat zwaar. Als ik hem mee neem in mijn tas, wordt het wel wat gezeul elke dag. Zeker nu ik een rugzak draag tijdens het fietsritje van trein naar school.

Maar met zoveel ruimte om lekker te kalken en te versieren, vind ik het een dikke aanrader!

Ik ga ‘m zeker gebruiken in het volgende schooljaar. Ik kan niet wachten om mijn naam erin te schrijven. Vond je dat ook altijd het leukste van een nieuwe agenda?

Wat vinden andere juffen?

Via Twitter heb ik om wat quotes over de Leerkracht Organizer gevraagd.
Gerda (@jufgerrit): Ik vind het een mooie, rustige agenda. Hij is wel wat dik en groter dan ik gewend ben.
De inhoud is prima, het heeft handige onderwijsdingetjes zoals een leerlingenlijst.
Ik had het wel leuk gevonden als ik zelf nog wat foto’s had kunnen plaatsen erin.
De stickertjes vind ik geinig. Ik had alleen te weinig studiedagenstickertjes, maar misschien moet ik dat aan mijn directeur doorgeven;-). Ik zal ‘m gebruiken als schoolagenda. Ik doe veel op de digitale agenda, maar ik hou ervan om te bladeren in een agenda:-).

Chantal (@talletjetaal): Ik vind de organizer er mooi uitzien. Maar de opvulling met plaatjes vind ik jammer en niet nodig.
Bij de thuis kolom had ik ook graag lijntjes gezien. Ik ben wel heel blij dat ik straks nog maar een agenda heb. Zo kan ik geen dubbele afspraken meer maken.

Waar kan je het kopen?

De Leerkracht organizer is op de website zelf te bestellen.
Je kunt hem ook bestellen bij Pica.

Laat je me weten wat je ervan vindt?

Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar het Overdrachtsboek.  Zeker nu ik niet meer fulltime een eigen klas heb, maar met een duo zal samenwerken.

Laat je me weten wat je van de agenda vindt?