Review: Magische speelboom

Van de Kleine Giraf kreeg ik de Magische Speelboom. Deze leuke speelboom is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor alle seizoenen en zeker voor de herfst. 

Magische speelboom

Ik kon me vaag herinneren dat ik ooit wel eens met zo’n boom speelde. Het kan bij de dokter, de peuterspeelzaal of het consultatiebureau zijn geweest, dat weet ik niet meer. Maar het kan kloppen. De magische speelboom (uit de jaren ’70) is weer opnieuw uitgegeven  in de originele versie.

Interieur magische speelboom

Review

En dat kun je zeker zien aan het interieur (dat je met stickers opplakt). Heel retro jaren ’70, ik vind het prachtig.

Onze peuter zag de doos en werd meteen heel enthousiast. Echt niet dat ik de boom  meteen mee de klas in mocht nemen. Hij moest en zou met ‘zijn’ boom spelen. Gelukkig is het herfstvakantie en heeft hij nog een aantal dagen voordat het (thema herfst) naar de klas mag. De doos nodigt dus al direct uit tot spel.

Dichte boom

Magische speelboom dicht

Als je de boom uit de doos pakt, zit hij dicht. Je kunt het dus op de thematafel in de klas zetten als boom. De kinderen zullen snel genoeg door hebben dat je op de grote knop bovenaan kunt drukken om het boomhuis te openen. Daar zit ook een hengsel, zodat je de boom makkelijk kunt meenemen en verplaatsen. Handig als je het mee wilt nemen op bezoek of op een andere plek in de klas wilt zetten. Je stopt het speelgoed erin en neemt het zo mee.

Boomhuis

Spelen met de magische speelboom

Als je de magische speelboom opendoet, zie je een volledig huis met keuken, woonkamer en slaapkamer. Er zit een lift in het huis wat je kunt draaien met een boomstammetje. Beneden is een schommel en een hondenhok. Je kunt ook met de trap met glijbaan naar beneden. Helaas blijft die bij ons niet zo goed rechtop staan.

Lied

Het doet mij denken aan de tante en oom in Laren van Annie MG Schmidt.

Spel

De kinderen zullen vanzelf rollenspel spelen met de magische speelboom. Ook kun je met de figuren een prentenboek uitspelen in de boom. Je kunt hier ook andere kleine poppetjes of vingerpoppetjes bij gebruiken.

Je koopt de magische speelboom bij de Kleine Giraf