Een olifant op de stoep

Review: Een olifant op de stoep

(Door Judith) Ik mocht het debuutboek van Sylvia Bishop lezen: ‘Een olifant op de stoep’. Een humoristisch voorlees/zelfleesboek van uitgeverij Moon.

Een olifant op de stoep

Jet vindt op de morgen van haar tiende verjaardag een olifant op haar stoep. Bij deze olifant was er een officieel papier waarop stond dat Jet de Wettige Eigenaar van de olifant was. De olifant en Jet sluiten samen vriendschap en gaan samen wonen in een rijtjeshuis. Samen, want haar oom is voor onderzoek in het buitenland. Jet beseft heel goed dat ze moet zorgen dat de olifant voldoende eet en samen verdienen ze geld door ritjes op de rug van de olifant te verkopen aan kinderen in het dorp.

Helaas komt Ans Aafjes, van het ‘ministerie van Exotische dieren en hoeden’ erachter dat Jet een olifant heeft. Ans geeft aan dat Jet geen vergunning heeft voor de olifant en dat ze hem in beslag moet nemen en over laat plaatsen naar de dierentuin. Jet wil met de olifant weglopen, maar de olifant is gevallen en heeft zijn knie bezeerd zodat hij niet ver kan lopen. De olifant mag zich bij buurvrouw Pitstra verstoppen, maar helaas niest de olifant waardoor hij gevonden wordt door Ans Aafjes.

Een olifant op de stoep

De olifant, Jet en buurvrouw Pitstra worden gearresteerd en in de gevangenis gezet. Daar bedenken Jet, buurvrouw Pitstra en de olifant een plan. Wanneer de olifant de volgende dag naar de dierentuin wordt gebracht blijkt dat alle dieren in de dierentuin als standbeelden stil staan. De pers krijgt hier lucht van………

Zullen de olifant en Jet toch samen kunnen blijven?

De schrijfster

Sylvia Bishop is recent afgestudeerd aan de universiteit van Oxford. Ze werkt als onderzoeker en treedt daarnaast op als comédienne als de helft van het musicals duo Peablossom Cabareth (peablossomcabaret.com). Een olifant op de stoep is het eerste boek dat Sylvia heeft geschreven en ze hoopt hierna nog meer verhalen te kunnen schrijven voor jonge lezers.

Het boek

Het boek heeft 176 pagina’s en de adviesleeftijd vanuit de uitgeverij is 7+ jaar. De letters zijn groot. De woorden zijn soms best pittig voor AVI M4. Het boek is uitgeven als een voorlees/zelfleesboek met illustraties. Om de 3 a 4 bladzijden is er een illustratie in het boek te vinden.

Reactie

Het boek is op een humoristische manier geschreven. Deze humor was voor mijn dochter (6)een schot in de roos. Omdat het verhaal erg onrealistisch is en sommige situaties erg uitgebreid worden beschreven, zoals een olifant die zich in een badkamer verstopt, speelt de fantasie van de kinderen overuren.

Kijk voor meer recensies op de pagina met KINDERBOEKEN.

Bekijk ook het boek De gele olifant.