Review: Play & Go speelmat

Je breekt je nek over een stukje lego dat op de grond ligt. Er liggen houten blokjes onder de kast. En voorzichtig stap je over een rond rijdend autootje. Herkenbaar? De play & go speelmat helpt je om dit te voorkomen. 

Review Play & Go

De Play & Go is een speciale speelzak. Al het kleine speelgoed, zoals autootjes, poppen, blokken en lego is hierin op te bergen. Het is ook meteen een speelmat. Als je de zak open spreidt, kunnen de kinderen spelen op de mat. Het speelgoed blijft erop liggen, de kinderen zitten op de mat.
Je bergt het speelgoed makkelijk op. Je trekt aan de touwtjes en de zak sluit zich om het speelgoed.

Gebruik in de klas

Het lijkt me ideaal om de kinderen snel hun speelgoed te laten opruimen. Je moet wel bedenken waar je de speciale speelmatten opbergt. Bij ons zit het speelgoed in bakken en hier passen deze zakken waarschijnlijk niet in. Maar een groot krat waar je het in op kan bergen, onder een grote tafel of op een grote speelmat in de bouwhoek kan natuurlijk ook.

Play & Go in de klas

Op de foto zie je allerlei speelgoed door elkaar. Dat kan om de creativiteit te prikkelen van de kinderen en ze er zelf mee aan het werk laten gaan. Natuurlijk kun je het speelgoed ook netjes sorteren. Of laat je klas dat doen!

Gebruik thuis

Wat is het fijn om speelgoed makkelijk op te kunnen bergen! Hier is zoonlief nog wat te klein voor lego, maar we hebben wel al blokjes voor hem gekocht. Je stopt de blokjes in de zak, doet hem dicht en bergt de zak netjes op onder bijvoorbeeld een tafeltje. Als je niet zoveel speelgoed tegelijk in de zak doet, kan je kind er ook heerlijk zelf op zitten om te spelen. Puzzels erop maken zou dan ook moeten kunnen. De puzzelstukjes gaan natuurlijk wel los als je de zak dicht trekt ;). Maar de zak open aan de kant leggen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Blokjes in Play & Go

Ik vind het een mooie opbergmanier, voor in de klas en thuis. Je kunt de speelmatten van Play & Go bestellen in hun webshop.

Dit product heb ik opgestuurd gekregen voor een review.