PLAYMOBIL Zee Aquarium

Thematafel aquarium met PLAYMOBIL Zee Aquarium

Ik kreeg een prachtig pakket opgestuurd: het PLAYMOBIL Zee Aquarium. Fantastisch speelgoed om op de thematafel te zetten. Het past goed bij het thema zomer, het thema water en het thema dieren. En kinderen kunnen de film Finding Dory naspelen, die sinds kort op Netflix staat. 

PLAYMOBIL Zee Aquarium

Het  Zee Aquarium is het nieuwste speelgoed van PLAYMOBIL en is ontworpen omdat kinderen zoveel houden van tropische vissen, zeehonden en pinguïns.

PLAYMOBIL Zee Aquarium

Succes door films

Het succes rond aquariums is mede te danken aan de films Finding Nemo en Finding Dory van Pixar. De laatste film draait om een groot aquarium die ook toegankelijk is voor bezoekers. De film staat nu op Netflix, dus hier thuis hebben we het al een aantal keer bekeken.

Lees ook: THEMA ONDER WATER

De film naspelen

PLAYMOBIL Zee Aquarium

Onze peuter thuis kon de film naspelen met dit aquarium. Hij voegde er wat figuurtjes van de film Finding Dory aan toe die uit een surprise ei kwamen, zoals de inktvis en speelde fijn. In de klas kan dit natuurlijk ook, het sluit goed aan bij het thema zomer, thema water en thema dieren. Zeker als je er figuurtjes uit Dory toevoegt, past het helemaal binnen hun belevingswereld.

Het speelgoed

PLAYMOBIL Zee Aquarium

Ik kreeg het grote aquarium, twee zwaardvissen en een setje pelikanen met vissen, vogels en een steen om op te staan.

Lees ook: 30 KEER THEMA OP REIS EN VAKANTIE

Spelen maar!

Pelikanen PLAYMOBIL Zee Aquarium

Onze peuter kon niet wachten met spelen toen hij het pakket zag. Het ziet er ook zo aantrekkelijk uit! De zwaardvissen moesten natuurlijk meteen zwemmen, die kunnen niet zonder water ;).

PLAYMOBIL Zee Aquarium

Het was nog even werk om alles vast te zetten en de stickers te plakken, maar zoals we van PLAYMOBIL gewend zijn is de instructie eenvoudig en kun je meteen aan de slag. Er is overal over nagedacht, zoals de draaimolen waar de poppetjes op kunnen staan. Die schuif je onder een koepel van het aquarium, zodat de mensen de dieren nog beter van dichtbij kunnen bekijken.

Het zit ‘m in de details. Het jongetje houdt een pinguïn ballon vast en een grotere jongen heeft wat te drinken mee.

Pelikanen PLAYMOBIL Zee Aquarium

De zeehonden kunnen trucjes doen met de bal en om het aquarium heen staan palmbomen en bloemen. Er staat zelfs een telefoon aan de zijkant, zodat de verzorgers elkaar snel kunnen bereiken. Er zit een verzorger bij het pakket met wetsuit aan.

Onze peuter was meteen wild enthousiast en heeft er een paar uur mee gespeeld. De combi spelen met water en dieren is voor peuters en kleuters natuurlijk goed. Ik kan niet wachten tot het lekker warm is en het aquarium mee naar buiten kan. Dan is het niet zo erg als er wat water over de rand knoeit ;).

Bekijk of koop het PLAYMOBIL Zee Aquarium (affiliate link).

banner producten