Review Rompompom: leuk tijdschrift voor kleuters

Vorige week kregen de kleuters uit mijn klas een gratis proefnummer van Rompompom. Een leuk tijdschrift voor kleuters thuis en ‘sluit 100% aan bij school’ van Zwijsen. 

Rompompom

Rompompom is een tijdschrift voor kleuters van 4 tot en met 6 jaar en komt tien keer per jaar uit. Het tijdschrift sluit goed aan bij wat de kinderen op school leren, zoals de letters, verhaaltjes, de cijfers, sorteren en leren tellen.
Ieder nummer staat een thema centraal dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.  Elk thema bevat leuke cijfer- en letterpuzzels, verhalen, versjes, knutsels en kleurplaten.
Rompompom heeft een speciaal pluskatern voor kinderen die wat meer aan kunnen.

Het tijdschrift

Rompompom

In april was het mogelijk voor scholen om een gratis proefnummer van Rompompom aan te vragen voor in het nieuwe schooljaar. De kleuters in mijn klas waren meteen enthousiast toen ik het uitdeelde ‘Een tijdschrift, voor ons!’ was de reactie. Het ziet er ook wel heel flitsend uit, een echte glossy voor kleuters.

Tijdschrift Rompompom
Het heeft mooie kleuren en herkenbare illustraties voor kinderen. Het proefnummer gaat over eten, altijd actueel bij kleuters. Er staan oefeningen voor de letters, cijfers en tekenen in, maar je vindt ook een opdracht om met klei uit te voeren. Leuk dat er ook andere materialen bij betrokken worden, zodat de kinderen ook fijn met hun handen bezig kunnen zijn.

Rompompom met taart

Uit onderzoek blijkt dat kinderen vooral leren door er thuis over te praten. Bijvoorbeeld door het vertellen wat ze hebben gedaan. Voor kleuters is dat vaak lastig terug te halen. Het maken van de opdrachten in het tijdschrift geeft een opening om te praten over school. De kinderen zullen oefeningen herkennen en sommige juist niet. Daar kun je over in gesprek gaan. Zo zullen ze vanzelf ook over de activiteiten in de klas praten.
Kinderen vinden het ook fijn om aan jou als ouder te zien wat ze al kunnen.
Ook vinden ze het vaak heerlijk om even rustig ‘huiswerk’ te maken. Zeker als je het erna met ze bespreekt.

Pluskatern

Het pluskatern is al aardig pittig. De kinderen moeten al een beetje kunnen lezen, zo moeten ze bijvoorbeeld een letter een bepaalde kleur geven, en veel cijfers kennen.  Prachtig uitdagend voor kinderen die meer aan kunnen. Het sluit goed aan bij hun belevingswereld.

De onderdelen van het tijdschrift zijn vaak hetzelfde, een spel, een kleurplaat, een verhaaltje. Het maakt het blad overzichtelijk voor de kinderen. Bij een nieuw exemplaar zullen ze snel weten wat ze moeten doen.

Abonnement

Voor €28,- krijgt je kind tien nummers en het abonnement stopt automatisch. Je kunt het abonnement bestellen op de site van Rompompom.

Banner gesponsord blog