slaapklets__deel3-cover

Review: Slaapklets!

(Door Renske) Met drie kinderen, een baan, een man en nog zoveel meer, is er niet altijd ruimte de dag rustig door te nemen. En ALS ik de kinderen eens vraag wat ze allemaal hebben meegemaakt, komt er vaak verrassend weinig informatie terug. Ik ben heel benieuwd hoe het dag- en nachtboek Slaapklets gaan vallen!

Zo werkt Slaapklets

Kies een pagina. Neem de dag door aan de hand van de opdrachtjes. Vul in, kruis aan, teken, kies, denk na, ontspan…en klets! Wat heeft je kind vandaag gedaan? Bespreek de activiteiten, laat een smiley kiezen en klets over de dag. Elke dag heeft een andere opdracht. Er zijn dilemma’s, mini-massages, dobbelopdrachten, gekke opdrachten, vragen, tekenopdrachten, opdrachten met cijfers en letter en opdrachten waarbij je een smart-phone of tablet nodig hebt.

slaapklets_deel3_pagina15

Wat vinden de kinderen?

Onze twee dochters (acht en vijf jaar oud) vinden het helemaal fantastisch. Ze willen om zeven uur echt naar boven om het ‘slaapboekje’ te doen. Onze dochter van acht wil het zelf invullen en helpt onze dochter van vijf. Ze praten honderd uit en bespreken alles: van school tot speelafspraken tot het eten en drinken. Elke dag mogen ze benoemen wat ze heel goed van zichzelf vinden. Je ziet ze glunderen. Wat een feestje. De opdrachtjes zijn origineel en ontspannend. De jongste wil het liefst een grappige massage (ijsbaan maken, moestuintje, feestje,…). Gieren van het lachen en daarna lekker slapen.

Wat vind ik?

Heerlijk om de kinderen zo uitgebreid te horen vertellen over hun dag. De leuke activiteiten, maar ook de dingen die wat minder waren. En fijn de dag van morgen te bespreken. Zo kunnen we ons samen verheugen en kan ik eventuele zorgen proberen weg te nemen. Ik heb echt het idee dat de meisjes gemakkelijker inslapen EN lekkerder doorslapen. Vooral de opdrachtjes aan het einde van de pagina zijn heerlijk ontspannend. Een goede afsluiter van een drukke dag!

Lees over de dagelijkse kleine rampen van een werkende moeder: www.littledailydisasters.nl / [email protected]