Spelen met prentenboeken

Review Spelen met prentenboeken

Spelen met prentenboeken is een prachtig nieuwe versie van het welbekende eerste deel. Bol van leuke activiteiten bij mooie prentenboeken van Lemniscaat. 

Spelen met prentenboeken

Anke van Boxmeer en Els van Dijck, die ook lesprojecten maken voor Kleuteruniversiteit, bedachten activiteiten bij tweeëntwintig prentenboeken. De mooiste en leukste prentenboeken van Lemniscaat komen voorbij, zoals Raad eens hoeveel ik van je hou (binnenkort te koop via de actie Geef een boek cadeau), Kom uit die kraan!, Tangramkat, De Gruffalo en Woeste Willem.

Bekijk ook: WOESTE WILLEM BIJ KLEUTERUNIVERSITEIT

Spelen met prentenboeken

Bij praktisch elk thema vind je activiteiten. Het is dus een mooi naslagwerk voor in de kleuterklas, op de peuterspeelzaal of opvang. Je vindt activiteiten ter introductie van het boek, beweging, rekenactiviteiten en activiteiten voor het uitlokken van taal.

Wat vind ik?

Het boek is mooi vormgegeven met illustraties uit de besproken boeken. Het heeft een harde kaft die heel mooi heeft. En, pluspunt, een vastgemaakte bladwijzer om neer te leggen bij het boek waar je op dat moment mee werkt.

Er staan leuke activiteiten in het boek. Vooral voor het rekenen in de kleuterklas vind je veel activiteiten. Zo kun je meten met Hazeltje of met de verrekijker van Woeste Willem op zoek naar de onderwerpen van foto’s. Activiteiten waar je niet altijd zelf opkomt om te doen en die je ook inspiratie geven om zelf te bedenken. Ook kun je de activiteiten van het boek makkelijker zelf uitproberen tot wat grotere lessen.

Ik vind het handig dat er voor elk thema wel wat te vinden is. Vooral de seizoenen komen uitgebreid aan bod, hier kun je dus snel mee aan de slag. Het zijn hele bekende prentenboeken, dus de kans dat ze al bij je in de boekenkast of op school staan, is groot. Zeker een aanrader om veel met prentenboeken te kunnen werken in de groep.

De activiteiten zijn zowel voor kleuters als voor jongere kinderen in te zetten. Of je bouwt ze makkelijk zelf om tot een activiteit geschikt voor jouw groep.

Je kunt ze ook snel inzetten voor een leuk feest, bijvoorbeeld als thema van een juffen- en meesterdag of je verjaardag.

Ik had het prettig gevonden als er ook per activiteit aangegeven stond wat het doel is. Dat scrolt wat makkelijker en zo kun je de activiteiten beter inplannen in je weekplanning. Ook had ik wel wat meer ideeën voor taalactiviteiten willen zien.

Het is zeker een leuk naslagwerk om erbij te pakken als je een thema gaat plannen!

Bekijk ook mijn tips bij prentenboeken

BewarenBewaren

BewarenBewaren