Review: Spellen van Shuffle (Paw Patrol en Cars Aqua)

Review: Spellen van Shuffle (Paw Patrol en Cars Aqua)

(Door Deveney) Van Cartamundi kreeg ik een doos opgestuurd met allerlei spellen van het merk Shuffle. Hierbij ligt de nadruk op plezier, vaardigheid en sensatie. Vandaag review ik twee spelletjes voor jonge kinderen. Het ene spel staat in het thema van Paw Patrol en het andere spel staat in het thema van Cars. Ik heb de spelletjes getest in de kleuterklas. Lees je mee?

Paw Patrol

Tijdens dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk alle reddingsacties uit te voeren met de Paw Patrol personages. Deze acties voer je uit door drie bij elkaar horende kaarten te verzamelen: Een personage dat de reddingsactie uitvoert, de reddingsuitrusting en de badge.
Het spel werkt eigenlijk als memory: Je mag telkens twee kaarten pakken. Als deze bij elkaar horen, mag je ze houden. Echter horen er in dit spel drie kaarten bij elkaar. Het is daarna dus de bedoeling om ook de derde kaart te vinden.

Review: Spellen van Shuffle (Paw Patrol en Cars Aqua)

Het spel in de praktijk

De kleuters (groep 2) vonden het spel heel leuk, omdat ze alle personages van Paw Patrol kennen en dus ook bepaalde personages wilden vinden. Er zijn in totaal acht combinaties van personages te maken. Om het spel moeilijker te maken, kunnen er bonuskaarten aan het spel worden toegevoegd. Hierdoor zijn er meer kaarten in het spel, waardoor het lastiger wordt om te onthouden waar welk kaartje lag. Als je twee dezelfde bonuskaarten hebt gevonden, kun je deze inruilen, waardoor je een beurt extra krijgt. Dit vonden de kinderen leuk, maar wel een heel stuk lastiger!
Het spel is mooi vormgegeven en de kinderen vonden het spannend dat er reddingsacties uitgevoerd moesten worden. Dit maakt het net wat leuker dan het normale memory dat zij kennen. De kaartjes zijn stevig en zitten in een stevig blauw doosje.

Cars Aqua

Cars Aqua is een spelletje gemaakt om in bad of in de douche te spelen. De kaartjes plakken als ze nat zijn namelijk tegen de rand van het bad of tegen de badkamertegels. Leuk voor kinderen die wat willen doen in bad! De kaartjes zijn ook in andere thema’s te verkrijgen, zoals in Paw Patrol of Finding Dory.
Het setje bevat eigenlijk drie spelletjes. De ene helft van de kaartjes is een memory spelletje. Hierbij moeten zeven combinaties gemaakt worden. De andere helft van de kaartjes zijn twee puzzels, namelijk een puzzel op de ene kant van de kaartjes en een puzzel op de andere kant van de kaartjes. De puzzels bestaan uit negen stukjes en zijn handig uit elkaar te halen, doordat de ene kant van de kaartjes een rode rand hebben en de andere kant van de kaartjes een witte rand.

Review: Spellen van Shuffle (Paw Patrol en Cars Aqua)

Het spel in de praktijk

Ik heb het spel met een paar kleuters in mijn klas uitgeprobeerd. De kinderen (groep 1) konden de puzzeltjes goed zelfstandig maken. Het memory spelletje vonden de kinderen het leukste, omdat ze hierbij konden winnen.
Ik heb thuis getest of de kaartjes goed aan de badkamertegels blijven plakken en bij mij bleven ze verrassend goed zitten! Ik heb de kaartjes wel weer even goed afgedroogd, voordat ik ze weer in het zakje deed.

LEES OOK de review van Bertine – Review: Uitdagende denkspellen van Cartamundi.  

Bij alle spellen van Shuffle hoort ook een leuke app! Hier kun je het spel mee uitbreiden, nadat je het spel onder de knie hebt gekregen.

De spellen van Shuffle zijn onder andere te koop bij Top1Toys, Bart Smit en Bol.com.

BewarenBewaren