Tiptoi Paardrij-set

Review Tiptoi Paardrij-set

Ongeveer 2 jaar geleden kocht Marion een starterset van Tiptoi. In deze set zat een boek over de boerderij en de Tiptoi stift. Daarna volgden nog het boek de wereldatlas en een boek over de manege. Nu ontving ze de Tiptoi Paardrij-set

De Tiptoi stift

Als eerste zal ik wat meer vertellen over de stift. Deze heb je nodig bij elk Tiptoi spel, dier of boek. Hij werkt op batterijen en er kan een koptelefoon op aangesloten worden. Zonder stift kun je verder niets met de producten van Tiptoi.

Op de stift kun je de audiobestanden downloaden die horen bij het product dat je hebt gekocht.

Als je met de stift iets aanraakt in het boek hoor je een verhaal, kun je een spel doen, muziek luisteren en nog veel meer. Het is dus heel interactief en kinderen kunnen dit zelfstandig doen. In de boeken zijn er op elke bladzijde veel mogelijkheden om uit te kiezen.

Bekijk ook: REVIEW: MAGISCHE SPEELBOOM

Tiptoi Paardrij-set

Tiptoi Paardrij-set

De boeken bieden dus erg veel verschillende mogelijkheden. Ik was erg benieuwd of dit bij de Paardrij-set ook zo is. Je krijgt bij deze set geen stift. Het bestaat uit een paard, ruiter, zadel en hoofdstel. En niet te vergeten een kaartje om alles mee te bedienen. En door dit kaartje zijn er ook met dit paard vele mogelijkheden. De ruiter kan vertellen, ook over het paard kun je veel leren. Er zitten meerdere liedjes bij en je kunt kiezen uit diverse spelletjes.

Bekijk ook: PLAYMOBIL BOSWACHTERSHUIS EN VOEDERPLAATS

Het paard

Tiptoi Paardrij-set het paard

Het paard is al uitgebreid getest door mijn dochters en vriendinnen. En ze vinden het erg leuk. Vooral de spelletjes en liedjes zijn favoriet. Het leuke aan deze set t.o.v. de boeken is dat ze ook gewoon met het paard kunnen spelen. Het paard wordt opgezadeld, er worden stiften neergelegd als hindernissen om over te springen en er wordt goed voor het paard gezorgd.

Het biedt dus meer mogelijkheden dan verwacht. Wij vinden deze dieren erg leuk. Als je al in het bezit bent van een stift is het zeker een aanrader om ze aan te schaffen. Wij besloten om een olifant en aap te kopen voor Sinterklaas. Ook deze dieren vinden ze erg leuk.

Bekijk ook: REVIEW: DUTCH DESIGN BRAND KERSTSTAL