Review: Uitdagende denkspellen van Cartamundi

Review: Uitdagende denkspellen van Cartamundi

Door Bertine. Namens spellen fabrikant Cartamundi mochten de bloggers van juf Maike een heleboel onwijs leuke spellen testen. Ik kreeg een super uitgebreid pakket thuisgestuurd waar ik bijna verlegen van werd en testte voor jullie, samen met mijn knullen, 3 hele leuke spellen en een toffe bad-puzzel.

Hilarische taferelen met Snap

Snap

Blijkbaar is Snap een spel dat al langer en in diverse vormen op de markt is, maar voor ons was het helemaal nieuw. Het spel heeft iets weg van ‘Halli Galli’ waarbij je ook kaarten moet omdraaien en zo snel mogelijk moet reageren wanneer je dezelfde afbeelding of een bepaald aantal ziet. Bij Snap draait het ook vooral om reactievermogen en wat extra leuk is, is dat je bij dit spel zo snel mogelijk ‘Snip Snap’ moet roepen als je twee dezelfde afbeeldingen op tafel ziet. Dit leidt tot hilarische taferelen want van spanning roep je veel te hard of je kunt niet meer uit je woorden komen.

Ik speelde ‘Snap’ met onze 6-jarige en hij vond het geweldig. We hebben er de grootste lol mee!

Lees ook:SPELLETJES: 5 X LEUKE SPELLEN VOOR PEUTERS

Volop actie met ‘Crazy eights’

Crazy eights

Ook met dit spel was ik nog niet bekend. ‘Crazy eights’ is een actiespel waarbij je razendsnel moet kijken, denken en reageren. Doel van het spel is om als eerste alle kaarten af te leggen. Je begint met ieder 5 kaarten en een aflegstapel in het midden. Om beurten mag je een kaart op de stapel leggen waarvan de kleur, het cijfer of het symbool overeenkomt met de kaart in het midden. Je moet dus op 3 dingen tegelijk letten en dat is voor kinderen nog een fikse uitdaging.

Om het spel nog een tikkeltje lastiger te maken zijn er actiekaarten toegevoegd. Deze zijn te herkennen aan een rood symbool op de kaart. En je hebt het spel pas echt gewonnen wanneer je kaarten op zijn én je, voordat je de laatste kaart speelt, ‘Shuffle’ hebt geroepen. Vergeet je dit dan moet je twee kaarten van de stapel pakken en gaat het spel door.

Crazy eights’ is een uitdagend denkspel waar je de aandacht vol bij moet hebben. Het is even oefenen, maar als je het eenmaal doorhebt is het hartstikke leuk. Bij ons komt het inmiddels regelmatig uit de kast.

Bekijk het spel hier

Lees ook:HET BELANG VAN SPELLETJES

Nostalgie met kaartspel ‘Wie ben ik?’

Wie ben ik?

Heel leuk en ontzettend leerzaam is ‘Wie ben ik’, het welbekende spel waarbij je er door het stellen van slimme vragen achter moet komen welke persoon er op het kaartje van jouw tegenstander staat. En dat stellen van de juiste vragen, daar zit hem nou net de kneep. Want dat is voor jonge kinderen nog helemaal niet zo eenvoudig. Mijn zoon vond het best ingewikkeld, maar wel heel erg leuk. En ook hier geldt weer: na een paar keer spelen heb je het onder de knie.

Wie ben ik?

Heel handig aan deze variant zijn het formaat en de stevige verpakking. Ideaal om mee op vakantie te nemen!

Bekijk het spel hier

Waterpret met de Mignons

Minions

Onze jongens gaan graag uitgebreid in bad en zodoende is er zelfs in onze badkamer een heleboel speelgoed te vinden. Op zijn tijd iets nieuws is dus altijd fijn en deze puzzel/memory van de Mignons viel direct in goede aarde.

De kaartjes plakken heel gemakkelijk aan de badkuip vast en dankzij het handige bewaarzakje heb je ze zo weer opgeborgen en heb je er geen rommel van.

Bekijk het kwartet hier

Denkspellen voor de vakantie

Met de vakantie voor de deur zijn deze spellen echt aan te raden! Ze zijn super betaalbaar (Wie ben ik koop je bijvoorbeeld voor maar €8,95) en heel gemakkelijk mee te nemen in je koffer of in de auto en natuurlijk ook gewoon fijn voor een rustige dag thuis. Wij vervelen ons de komende tijd in elk geval niet!

Lees ook:SPELLETJES TOP 10 GEZIN

 

Denkspellen Cartamundi; Wie ben ik, Snap, crazy eights, bad speelgoed minions

BewarenBewaren