Waarom verdrinken vissen niet?

Review: Waarom verdrinken vissen niet?

Door Suzanne. Vorig jaar verscheen het boek “Waarom zijn er zoveel naakte mensen in de kunst?” in de winkel. Vanwege het grote succes van dit boek werd onlangs het boek “Waarom verdrinken vissen niet?” uitgebracht. Een kijkje in de dierenwereld door de ogen van een kind.

Waarom verdrinken vissen niet?

De voorkant van het boek trekt direct de aandacht. Een mensfiguur onder water vraagt zich af waarom vissen niet verdrinken. Op het bordje op de bodem lees je “En andere levensbelangrijke vragen over het dierenrijk”.
Dat is precies waar het boek over gaat; vragen over het dierenrijk gesteld vanuit het kind.

De inhoud

In 22 verschillende hoofdstukken wordt een antwoord op een vraag gegeven. Zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk dat gaat over gif, waarin antwoord wordt gegeven op de vraag “Kan ik vriendjes worden met een slang?”.

De indeling van de pagina’s is overzichtelijk en met een speels lettertype, zodat het voor kinderen makkelijk en leuk te lezen is. Vrijwel elke pagina bevat een plaatje, foto of tekening om de uitleg op de pagina te verduidelijken.

Achter in het boek vind je een woordenlijst waarin moeilijke woorden, zoals herbivoor of bioluminescentie, worden uitgelegd.

De mening van de deskundige

Ik kan het wel een leuk boek vinden, maar ik behoor niet direct tot de doelgroep waarvoor dit boek is uitgebracht. Gelukkig heb ik hier thuis een aantal deskundigen zitten die zich in het boek hebben verdiept.
Ook zij zijn erg enthousiast en komen regelmatig met het boek op en neer met bijvoorbeeld “Mam, moet je zien hoe die glaskikker er van onderaf uit ziet!”. Daarop volgt een uitleg over dieren die zich goed kunnen camoufleren.

Conclusie

Menig Freek Vonk-fan kan zijn hart ophalen bij het lezen van dit grappige en leerzame boek. Bij ons is het enthousiast ontvangen en wordt het regelmatig opnieuw doorgebladerd.
Zeker een aanrader voor natuurliefhebbers!

Lees ook: UIT DE KUNST MAAND MET PRACHTIGE BOEKEN

Meer weten?
Titel: Waarom verdrinken vissen niet? En andere levensbelangrijke vragen over het dierenrijk.
Auteur: Anna Claybourne
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047709428

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren