Review website nijntje.nl en win

De uitgever van nijntje, Mercis Publishing, vroeg me om de website nijntje.nl te reviewen. Een leuke website met boekjes, filmpjes en spelletjes. Ter ere daarvan mag ik een heel leuk pakket van nijntje weggeven. Lees onderin het blog hoe je mee kunt doen. 

nijntje.nl

nijntje.nl

De website nijntje.nl is heel overzichtelijk en duidelijk, zoals we van nijntje gewend zijn. Door de afbeeldingen zie je meteen wat je moet doen. Ik heb de website bekeken met onze kleuterzoon en babydochter. Voor allebei zijn er leuke onderdelen op de site, maar de perfecte leeftijd is denk ik 2 en 3 jaar.

In het menu rechts vind je informatie voor jou als ouder, zoals over Dick Bruna en de geschiedenis van nijntje.

Bekijk ook nijntje verstoppertje en nijntje stoelendans

Filmpjes

Filmpjes nijntje

Er staan een aantal filmpjes op met liedjes en en een filmpje die de kinderen wat over de voertuigen leert. Het zijn vrolijke filmpjes met de figuurtjes die de kinderen ook kennen van tv. Ik ben wel benieuwd of de filmpjes nog eens wisselen. Na een keer heb je het wel gezien. Het zou leuk zijn als de filmpjes bijvoorbeeld per maand of per seizoen wisselen.

Boekjes

Boekjes nijntje

De boekjes zijn ideaal voor onze baby. Wat hapjes eten en ondertussen luisteren en kijken naar een verhaal van nijntje. Door de beelden blijft haar aandacht gevangen. Natuurlijk wissel ik het af met zelf voorlezen uit een boekje, dit is een leuke aanvulling. En ook hier ben ik benieuwd of de boekjes nog eens wisselen.

Review website nijntje.nl en win

Spelletjes

Spelletjes nijntje.nl

De spelletjes waren dan weer leuk voor onze kleuter. De xylofoon was even leuk om muziek te maken, maar bleek nog best moeilijk met het touchpad op mijn laptop. Ik denk dat hij beter op de iPad uit de voeten kan. De spelletjes zijn bedoeld om in je eentje te spelen. Ik zou het ook leuk vinden als je echt tegen elkaar kunt strijden. Dat je bij memory aan de linkerkant en aan de rechterkant kaartjes kunt verdienen, zodat je echt tegen elkaar kunt spelen. Wel een handig spelletje om je kind even te laten spelen. Ik liet onze kleuter de plaatjes benoemen, zodat onze baby weer wat woordjes te horen kreeg.

Win

Win nijntje pakket

Ter ere van de website mag ik dit leuke pakket van nijntje weggeven. De exclusieve tas is zelfs niet in Nederland te koop, dus een collectersitem :).

Van de uitgever

Naar aanleiding van dit blog kreeg ik de volgende tips van de uitgever:

·        De kleurplaten wisselen 1x per week

·         Eén van de voorleesboeken wisselt 1x per maand

·         De filmpjes wisselen 1x in de twee maanden

Wat moet je doen?

Bekijk de website van nijntje.nl en laat me hieronder (op deze site dus) in een reactie weten wat jouw favoriete onderdeel is. Dinsdag 14 augustus maak ik de winnaar bekend.

Lees ook: UITJE: NIEUWE NIJNTJE MUSEUM