Review: Woezel en Pip - Dag lief muisje

Review: Woezel en Pip – Dag lief muisje

(Door Judith) De dood is iets waar we niet graag aan denken, maar waar helaas ieder kind vroeg of laat mee te maken krijgt. Het nieuwste boek van Woezel en Pip ‘Dag lief Muisje’ kan helpen om een kind voor te bereiden op of om te gaan met het overlijden van iemand in de omgeving van het kind.

Het verhaal

Woezel en Pip zoeken kastanjes in het bos. Bij een oude eik zien ze Muisje liggen. Muisje ligt heel stil en is koud. De vriendjes besluiten Muisje mee te nemen naar de wijze varen, die hem vast beter kan maken. Wijze varen vertelt de vriendjes dat Muisje dood is. Hierop ontdekken de vriendjes wat de term dood eigenlijk betekent en dat de mooie herinneringen aan hun vriendje gelukkig wel blijven.

Het boek

Het verhaal, met daarbij schitterende platen, is een mooi, toegankelijk verhaal. De vriendjes uit de Tovertuin nemen op een persoonlijke en positieve manier afscheid van een vriendje. Het boek is ontstaan door een samenwerking van Dromenjager, uitgeverij Leopold en Achter de Regenboog. Ook bevat het boek een flyer met extra tips en informatie over het goed uitleggen van de dood en om kinderen te helpen om hun verlies te verwerken.

Bij het boek is ook een lesbrief te gebruiken, die te vinden is via deze link. Ik vind dat dit boek een mooie aanvulling is in de rouwkoffers die te vinden zijn op de meeste basisscholen. Daarnaast heeft het boek een positieve, eerlijke en respectvolle benadering, die voor een ieder (ongeacht religie) kan helpen bij het omgaan met de dood.

Lees ook: PRATEN OVER DE DOOD MET KINDEREN

Review: Woezel en Pip - Dag lief muisje