Rondvaart Titisee in het Zwarte Woud

Rondvaart Titisee in het Zwarte Woud

In het zuiden van het Zwarte Woud ligt een mooi meer met een toeristisch plaatsje: Titisee. We werden uitgenodigd om hier een rondvaart te komen doen over het meer. 

Titisee-Neustadt

Officieel heet de plaats Titisee-Neustadt, maar het wordt vaak naar het gelijknamige meer genoemd, Titisee. Het is een toeristisch plaatsje in het Zwarte Woud, dus ontvangt het ook veel bezoekers. Ook toen wij er waren zagen we wel wat toeristen, maar aangezien het in onze meivakantie viel, was het niet druk. Er is een weg met allerlei toeristische winkeltjes, wel handig als je je zonnebril of pet vergeten bent. Het plaatsje ligt aan het meer met een aantal campings aan de oevers, dat zag er heerlijk uit vanaf de boot. 

Rondvaart Titisee

Toen wij de rondvaart mochten doen in de ochtend was het behoorlijk bewolkt, maar gelukkig bleef het droog. Er waren maar weinig toeristen op de boot, heerlijk rustig. Er was een automatische geluidsband te horen die wat vertelde over de streek en het plaatsje in het Duits, Frans en Engels. Ik probeerde hier en daar wat te vertalen voor onze kinderen, maar de informatie was vooral voor volwassenen, wat minder aansprekend. De vaartocht was 25 minuten waarbij je een rondje maakt over het meer, voor onze kinderen ook genoeg. Het was voor ons als ouders een relaxte start van de dag zo met het mooie uitzicht, voor onze kinderen had het niet veel langer moeten duren voordat ze kriebelig worden. 

Bootje huren

Met kinderen lijkt het me ook leuk om zelf een bootje te huren bij mooi weer. De rondvaart over het meer is €7,- voor volwassenen, €3,- voor kinderen. Je kunt een waterfiets huren voor €15,-, een roeiboot voor ook €15,- en een elektrische motorboot voor €40,-, allen voor een uur, een half uur is ook mogelijk. Bekijk alle prijzen hier.  

Na de boottocht reden we verder naar Avonturengolfpark Hochschwarzwald

We zijn hiervoor uitgenodigd door Hochschwarzwald en Baden-Württemberg.