Saarburg met kinderen educatief

Saarburg met kinderen

We waren een midweek bij Landal Warsberg bij het stadje Saarburg. Een mooi plaatsje omringd met heuvels met ook van alles te doen voor kinderen, zoals een rodelbaan en stoeltjeslift.

Saarburg met kinderen

Saarburg is een klein stadje in de Saar-Moezel regio. Het ligt een half uur rijden van de grotere en bekendere stad Trier waar wij niet zijn geweest, maar schijnt een mooie stad te zijn! De Saar kronkelt door de stad heen waar je bijvoorbeeld een rondvaart op kunt doen.

Burcht Saarburg

De burcht in Saarburg is gratis te bezoeken. Wij parkeerden daar beneden op een parkeerplaats de auto waar we maar een paar euro voor hoefden te betalen. Je kunt ook vanuit Landal Warsberg naar beneden lopen langs de haarspeldbochten. Je kunt om de burcht heen lopen, maar ook de toren is gratis te beklimmen. Eenmaal in de top heb je prachtig uitzicht over de Saar en Saarburg. Zoals je ziet op de foto’s hadden wij helder weer, heel mooi! We hebben zo heel Saarburg kunnen bekijken. Ik las later dat er ook een watervalletje in het midden van het centrum is met mooie Duitse gebouwen, hier zijn we niet eens geweest, het was al een hele klim naar de burcht ;). In het centrum heb je allerlei restaurantjes en meerdere ijssalons. Wel even contant geld meenemen of daar pinnen, want ze hebben niet overal een pinautomaat.

Stoeltjeslift en rodelbaan

Op de heuvel van Saarburg, vlakbij het vakantiepark, kun je rodelen én met de stoeltjeslift naar beneden. De baan is 530 meter en je kunt snelheden halen van zo’n 40 km per uur. Het is niet de langste rodelbaan die ik wel eens heb gehad, maar toch leuk vanwege het mooie uitzicht. Voor €3,- ga je een keer naar beneden, onder de 8 jaar samen met een volwassene. Je kunt daar op een terras zitten, dus als je kinderen het echt leuk vinden, kun je ook voor €25,- een tienrittenkaart kopen. Toch vond ik het nog behoorlijk aan de prijs. Onze kinderen zijn dan ook allebei twee keer geweest. Bekijk hier meer informatie.

De stoeltjeslift zag er ook erg leuk uit, maar hebben we niet gedaan. Je moet per kind met een volwassene gaan en ik was op dat moment alleen met twee kinderen. Voor €4,50 ga je naar beneden als volwassene, voor €7,- retour. Kinderen zijn iets goedkoper.

Baumwipfelpfad Saarschleife (boomtoppenpad)

In Duitsland heb je meerdere boomtoppenpaden. Het was even zoeken naar de juiste, zodat we maar een half uurtje hoefden te rijden. Voor €29,- heb je een familieticket, maar met twee kinderen en ik als volwassene alleen betaalde ik ook al €23,50 terwijl onze dochter gratis is. Naast het bootoppenpad heb je een megaspeeltuin met meerdere afdelingen. Maar hier betaal je helaas hetzelfde bedrag nog eens voor, dat werd me wat teveel. En daar was ik niet de enige in, je zag de meeste gezinnen alleen het pad afwandelen en niet naar de speeltuin gaan. Ik denk dat het beter samen voor een bedrag kan.

Je loopt langs een houten pad tussen de bomen, dat is altijd wel een belevenis. In het midden van de route heb je dan de enorme toren waar je ook een flinke wandeling maakt om bovenin te komen. Vervolgens heb je een prachtig uitzicht op de Saar die daar precies in een bocht loopt. Bekijk hier meer informatie over het boomtoppenpad.

En verder

In de omgeving van Saarburg is nog veel meer te beleven voor kinderen, zoals de roofvogelshow, tochten hier naartoe worden ook vanuit Landal geregeld. Ook kun je kanoën op de Saar, is er een vlindertuin over de grens in Luxemburg, met mooi weer kun je zwemmen in het openluchtzwembad van Saarburg, er is een Romeinse villa in Borg, een aquarium op tijdafstand, zoals je ziet genoeg te doen in de buurt, je komt tijd tekort!

De activiteiten hebben we zelf betaald.