Samen mediawijs in de klas met MediaMasters

Samen mediawijs in de klas met MediaMasters

Door Netwerk Mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen? Ontdek het van 3 t/m 11 november in MediaMasters (onderdeel van de Week van de Mediawijsheid)! Duizenden klassen strijden dan om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ én mooie prijzen. Het is een toffe manier om mediawijsheid in de klas aan te snijden. Doe jij ook mee? 

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen uit groep 7 en/of 8 basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Leerlingen gaan in de klas én thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun krachten om MediaMissies te volbrengen. De landelijke wedstrijd bestaat in totaal uit vijf MediaMissies. Een MediaMissie bevat een spannende filmaflevering, klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Je werkt hiermee ook aan de SLO doelen digitale geletterdheid, bekijk ze hier

Geschikt voor het speciaal (basis)onderwijs

MediaMasters biedt een aantal toegankelijkheidsopties waardoor de game ook te spelen is in het speciaal (basis)onderwijs. De afleveringen zijn ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal voor slechthorende en dove kinderen. Ook is er audiodescriptie beschikbaar. Leerlingen uit het speciaal (basis)onderwijs hebben een eigen competitie en maken kans op mooie prijzen.

» Meer informatie voor het speciaal onderwijs

Samen mediawijs in de klas met MediaMasters

Maak alvast kennis met MediaMasters

Ben je benieuwd of MediaMasters iets voor jou en je klas is? Schrijf je dan gratis in en speel samen of alleen de DemoMissie. Op deze manier kun je alvast oefenen met de opzet van MediaMasters. Ook maken jullie kennis met de personages, het verhaal en het type vragen.

» Schrijf je hier in en speel alvast de DemoMissie

Een spannend verhaal: ‘Search Masters

Dit is een #jufmaikead