Samen - win een bijzonder prentenboek

Samen – win een bijzonder prentenboek

Win een prentenboek van maar liefst 38 (bekende) illustratoren! Met een prachtig voorwoord van Axel Scheffler (o.a. De Gruffalo). Daar wilde ik meer van weten! Het verhaal gaat over een wereld creëren die aardiger is. Je kunt een exemplaar winnen.

Samen – win een bijzonder prentenboek

Het prentenboek is tot stand gekomen met behulp van veel illustratoren. Een deel van de opbrengst van het boek is bestemd voor Three Peas. Deze organisatie helpt mensen die huis en haard hebben verlaten met bijvoorbeeld het vinden van een woning, kleding, voedsel, verzorgingsmiddelen en in contact komen met elkaar. De wereldberoemde illustrator Axel Scheffler is beschermheer van deze liefdadigheidsorganisatie. Veel bekende illustratoren hebben een illustratie gedoneerd, zoals Sir Quintin Blake, Chris Haughton, Britta Teckentrup en Ole Könnecke.

Het verhaal

‘Op dit moment lijkt de wereld meer verdeeld dan ooit, maar ik ben er met hart en ziel van overtuigd dat we door gewoon aardig te zijn – door ons vrijgevig, open en meelevend te tonen – voor onze kinderen een vredige en welvarende wereld kunnen achterlaten.’
Axel Scheffler in het voorwoord van Samen.

En daar gaat het boek dus over: er staan allerlei manier in hoe je aardig voor elkaar kunt zijn. Zoals naar iemand luisteren als hij verdrietig is, geduldig te zijn en iedereen de kans te geven om te laten zien waar je goed in bent. Aan het einde van het boek gaat het ook even over “nieuwe mensen” in je buurt. En hoe je zou kunnen helpen.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Het verhaal is vooral heel mooi om voor te lezen. Er zit geen spanning in, maar dat hoeft ook niet. De boodschap is heel duidelijk en mooi om aan kinderen mee te geven. Nog wel meer denk ik als de kinderen in aanraking komen met “nieuwe mensen”. Zo kunnen we meer begrip voor elkaar creëren.

Ik vind het echt fantastisch dat er zoveel illustratoren hebben meegewerkt. Dat maakt het boek heel dynamisch. Elke bladzijde ontdek je een andere stijl en dat is ook wel heel bijzonder. Er is zoveel te ontdekken!

Samen - win een bijzonder prentenboek

Deze illustratie van Nicola Kinnaer is mijn favoriet. Dat vertelt al een verhaal op zich! Maar elke bladzijde is een verrassing en de illustratie van Axel Scheffler achterin het boek is natuurlijk ook fantastisch. Daarin zie je allerlei dieren én mensen vrolijk samen zijn. Die laat ik je expres niet zien, veel te leuk om zelf te ontdekken.

Bekijk het boek hier

Lees meer over Axel Scheffler en dit bijzondere boek op de site van Lemniscaat. 

Win!

Je kunt een exemplaar van dit bijzondere boek winnen. Zet hieronder in een reactie (op de site dus) waarom je het wilt winnen. Dinsdag 12 november mail ik de winnaar.

 

Prentenboek Samen; Gemaakt door verschillende illustratoren met een voorwoord van Axel Scheffler